Wie zijn wij en wat is onze betekenis

'Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven leidt.'

Wij ondersteunen en begeleiden in Drenthe en daarbuiten circa 900 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking bij wonen, werken, leren en vrije tijd.

Bij Vanboeijen werken zo'n 1600 gedreven en enthousiaste medewerkers die zich dagelijks inzetten om bij te dragen aan de ondersteuning en begeleiding van de bewoners en cliënten bij Vanboeijen. Daarnaast zetten ruim 700 vrijwilligers zich belangeloos in voor de cliënten die bij ons wonen en werken. Vanboeijen heeft ruim 100 woon-, werk- en dagbestedingslocaties.

Onze missie en toegevoegde waarde

Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven leidt. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en begeleiden. Met onze overtuiging: Goed leven - Mooi werk - Met elkaar.

Randvoorwaarden

De cliënt/bewoner en begeleiding en ondersteuning centraal, continuïteit van de organisatie en vakmanschap & vertrouwen zijn de randvoorwaarden om onze missie te realiseren. Zonder deze geen goede ondersteuning voor onze cliënten.

Cliënt centraal

De vraag van de bewoner en cliënt staat centraal. Wij volgen zijn of haar vragen, wensen, dromen en talenten. Dat wat hij of zij kan of wil maken wij binnen onze mogelijkheden waar.

Gezonde stabiele organisatie

Om een gezonde en stabiele organisatie te zijn en te blijven, moet de basis altijd op orde zijn. Dus kwaliteit van zorg en een gezonde (financiële) bedrijfsvoering. Hier zijn we ons steeds van bewust.

Vakmanschap & vertrouwen

We werken vanuit een cultuur van vakmanschap en vertrouwen. Dat betekent dat je altijd vanuit je professionele deskundigheid handelt en daar ook vragen over mag krijgen. Het betekent samen een open gesprek en discussie aan kunnen gaan, zonder een gevoel van onveiligheid te ervaren. Vragen kunnen stellen zonder oordeel en echt oprecht kunnen luisteren naar elkaar.