Dagbesteding

'Samen aanpakken.'

Werken en dagbesteding bij Vanboeijen

Wanneer je werk uitvoert, voel je je nuttig. Dit geldt voor iedereen. Wij bieden onze cliënten daarom graag de mogelijkheid om te werken. Mooi werk draagt namelijk bij aan een Goed leven. Wij helpen hierin op verschillende manieren.

Belevingsgerichte activiteiten

Op deze locaties worden belevingsgerichte activiteiten aangeboden.
Sfeer (rustig of juist druk), structuur, veiligheid en rustmomenten zijn hierbij erg belangrijk. Daarnaast wordt ruim de tijd genomen voor eet- en drinkmomenten. De activiteiten worden dagelijks afgestemd op de stemming en de vraag van de cliënt. Er is veel aandacht voor onder andere beweging, fysiotherapie, logopedie en muziektherapie. Belangrijk is de visie op ontwikkeling en instandhouding van vaardigheden. Dit alles op een plek waar de bewoner zich thuis voelt en waar hij/zij kan genieten van de dag, samen met anderen of alleen.

Kinderdagbesteding

Zowel in Assen als Meppel hebben we de mogelijkheid voor kinderdagbesteding. Op deze plaatsen kunnen kinderen en jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en mogelijk met bijkomende problematiek van maandag tot en met vrijdag terecht. Het gaat om kinderen en jongeren die niet naar het regulier onderwijs kunnen en die baat hebben bij een leerrijke, gestructureerde en prikkelarme omgeving gericht op ontwikkeling én beleving. Er is een duidelijk programma waarbij veiligheid en voorspelbaarheid de sleutelwoorden zijn.