Bewonersraad

'Vanboeijen vindt het belangrijk dat jij als bewoner en cliënt meedenkt, meepraat en meebeslist over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.'

Wat jij wilt is voor ons het belangrijkste. Daarom zetten we ons iedere dag in om goed te luisten en te kijken naar die wensen. In elk huis en op iedere werk- of dagbestedingsplek. Op zoek naar wat voor jou belangrijk is. Over de dagelijkse gang van zaken op een locatie, maar ook over de organisatie. Elke stem telt en iedereen kan invloed uitoefenen. Vanboeijen vindt het belangrijk dat jij als bewoner en cliënt meedenkt, meepraat en meebeslist over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. En dit alles om bij te dragen aan waar het allemaal om te doen is: een goede kwaliteit van begeleiding en ondersteuning.

Samen met de raadsleden ervoor zorgen dat de stem van alle cliënten op zoveel mogelijk plekken bij Vanboeijen doorklinkt. Dat jij als bewoner en cliënt je kunt laten horen en gehoord wordt.  En dat je je kunt laten zien en gezien wordt. Bewoners en cliënten denken mee, praten mee en beslissen mee over dingen die voor jou belangrijk zijn.

Dit doen we nu door:

De Centrale Bewonersraad

De centrale bewonersraad bestaat uit zeven bewoners die meedenken en meepraten over onderwerpen die van belang zijn in het leven van de bewoners binnen Vanboeijen. Ze bespreken deze onderwerpen met elkaar, met de bestuurder en met anderen in de organisatie. Ze werken nauw samen met de Centrale Verwanten Raad.

Themagroepen

De themagroepen bestaan uit vier tot zes bewoners per themagroep. Binnen themagroepen worden onderwerpen besproken die van belang zijn in het leven van bewoners binnen Vanboeijen. Een themagroep werkt actief en concreet aan een (actueel) onderwerp dat bewoners heel direct raakt. Hierbij gaat de groep op zoek naar ervaringen binnen en buiten Vanboeijen, van bewoners en van anderen. Hiervoor kunnen bewoners zich inschrijven en een keuze maken waar ze over mee willen denken, praten en beslissen. Dit in een afgebakende periode met een kleine vaste groep bewoners. Met themagroepen geven we meer bewoners de kans om mee te praten. Door dit aan te bieden in kleine groepjes en een afgebakend onderwerp is het toegankelijker voor meer bewoners binnen Vanboeijen.   

Achterban

Tweemaal per jaar wordt een doe-mee-middag voor alle bewoners bij Vanboeijen georganiseerd. Hier kunnen bewoners, begeleiders en ondersteuners ervaren wat de themagroepen de afgelopen periode hebben gedaan.