Vrije tijd

'Met elkaar een boswandeling maken. Dat maakt mij blij.'

Vrije tijd

In je vrije tijd wil je graag leuke dingen doen die jou plezier bezorgen, energie geven en zorgen voor ontspanning. Dat geldt ook voor de mensen die bij Vanboeijen wonen. De vrijetijdscoaches bij Vanboeijen helpen de bewoners om activiteiten te ondernemen die zij leuk vinden en die bij hun passen. De coaches zijn bekend in de woonomgeving en weten goed welke activiteiten er aangeboden worden. Als dat mogelijk is proberen ze hierbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij verenigingen in de buurt, bijvoorbeeld een sportvereniging of wandelclub.

Aansluiting bij een club in de woonomgeving is niet voor iedereen geschikt of mogelijk. Daarom zijn er ook veel activiteiten binnen Vanboeijen. De coaches organiseren regelmatig zelf leuke activiteiten op verschillende niveaus en op diverse locaties.

Waar je aan kunt denken bij de invulling van vrije tijd? Er zijn heel veel mogelijkheden, zowel in groepsverband (zoals een wandeltocht, kerstviering, voorjaarsmarkt) als individueel (zoals wandelen, fietsen, zwemmen).

De vrijetijdscoach ondersteunt ook bij het uitbreiden van het netwerk van bewoners en bij het vinden van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn vaak sterk betrokken bij de invulling van de vrije tijd.