Thuis

‘De ondersteuning die bij mij past in de rust van m’n eigen thuis.’

Ontvang thuis zorg van Vanboeijen

Cliënten die thuis wonen, willen wij goed ondersteunen zodat ze het maximale uit hun mogelijkheden kunnen halen. Wij helpen je graag in de omgeving waar jij je het prettigst voelt: thuis. We noemen dit het Volledig Pakket Thuis (VPT).

Wat is een Volledig Pakket Thuis?

Dit is de benaming voor de zorg die wij je thuis kunnen bieden. Je woont zelfstandig in je eigen woning, maar we staan wel 24 uur per dag voor je klaar. Je krijgt dus gewoon een maaltijdvergoeding en toegang tot onze recreatieve activiteiten, terwijl je thuis kan blijven wonen..

Wat mag je verwachten van een VPT?

Wij kijken in een persoonlijke intake samen met jou of jouw zorgvraag goed past bij een VPT. Zorg op maat is altijd ons doel. Wij kijken naar je situatie en hoe onze zorg hier het beste bij kan passen. Je maakt samen met Vanboeijen afspraken over de zorg die jij van ons ontvangt. Dit leggen we vast in een Zorg en Dienstverlenings Overeenkomst (ZDO).

Is de VPT iets voor mij?

Je hebt voor het ontvangen van het Volledig Pakket Thuis een indicatie nodig die wordt afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het gaat om de indicatie ‘Zorg Zwaarte Pakket’. Het getal achter je ZZP geeft aan hoeveel en welke zorg je nodig hebt. Meer over deze ZZP`s kun je lezen in de gebruikersgids ‘Zorgzwaartepakketten in de verstandelijk gehandicaptenzorg’.
Deze uitgave van de overheid is te bestellen via Postbus 51: www.rijksoverheid.nl.

Wat zijn de kosten van een VPT?

• Je woont in je eigen woning. Huur of hypotheek en bijkomende energie- en telefoniekosten zijn dus voor eigen rekening.
• Je maakt gebruik van de zorgverzekeringswet, dus ook van je eigen huisarts, tandarts en apotheek.
• Je kunt geen gebruik maken van behandeling van algemene aard die bekostigd wordt vanuit de WLZ.
• Behandeling gerelateerd aan de handicap is wel toegelaten en wordt bekostigd vanuit de WLZ.
• Je betaalt een eigen bijdrage (tegen het lage tarief) voor de zorg.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage die je moet betalen is afhankelijk van je inkomen, leeftijd en gezinssituatie. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaald hoe hoog deze bijdrage is en stuurt je hiervoor een rekening. Op de rekening staat Zorg met Verblijf. Dit lijkt wat verwarrend, omdat je niet verblijft bij Vanboeijen. Dit komt omdat je een ZZP indicatie hebt die wordt ingezet als Volledig Pakket Thuis. Wil je een inschatting maken hoeveel eigen bijdrage je moet betalen? Gebruik dan de rekenhulp op www.cak.nl bij Zorg met Verblijf.
Bij thuiswonende kinderen van 18 jaar of ouder die een eigen inkomen of uitkering hebben, wordt het inkomen van de ouders niet meegerekend. Bij kinderen onder de 18 jaar hoeft geen eigen bijdrage betaald te worden.
Wanneer je samen met je partner een huishouden voert, wordt het inkomen van beiden meegeteld.


 

Contactformulier
  • ?