Vrijwilliger worden

'Maak van een gewone dag een speciale dag. Zowel voor een ander als voor jezelf.'

Net dat beetje extra aandacht. De vrijwilligers van Vanboeijen zijn onmisbaar in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Samen koffie drinken, koken, een wandeling maken, zwemmen, muziek maken, tuinieren of fietsen. Of extra begeleiding bij een uitje of bezoek. Cliënten waarderen de aandacht en betrokkenheid vaak enorm. En zelf doe je er in een fijne omgeving nieuwe ervaringen en contacten mee op.

Voor welke activiteiten worden vrijwilligers ingezet?

Bij Vanboeijen ben je als vrijwilliger van harte welkom om leuke activiteiten te ondernemen met mensen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking.

Als vrijwilliger ben je altijd aanvullend op de aanwezige, professionele begeleiders. Jij kunt activiteiten oppakken waarvoor begeleiders niet altijd tijd hebben. Activiteiten die het leven van de bewoners net dat beetje extra geven.
Je kunt een 1-op-1-activiteit ondernemen met een cliënt, zoals samen naar de soos, de film, een muziekavond, winkelen, samen koken of gezellig samen een spelletje doen. Je kunt ook groepsactiviteiten ondernemen zoals meehelpen op de soosavonden, bij evenementen binnen en buiten Vanboeijen, muziekactiviteiten, vervoer van cliënten, het organiseren van bijvoorbeeld de kerstreis of de Rally zonder Poespas.
Wij schakelen ook vrijwilligers in voor de Pastorale Dienst. Bijvoorbeeld voor het begeleiden van cliënten van en naar de diensten bij verschillende kerken, bij de voorbereiding en uitvoering van bijeenkomsten en bij het gezamenlijk koffiedrinken na de kerkdienst.

Verder zijn er ook ondersteunende activiteiten zoals onderhoud van de tuin, schilderen, klusjes in en om het huis. Dit kan samen met cliënten maar dat hoeft niet persé.

De praktische zaken

We willen de ‘zaken netjes regelen’ bij Vanboeijen. Daarom onderteken je als vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst en vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Zodra dat allemaal geregeld is, heten wij je van harte welkom bij Vanboeijen. Je ontvangt nu regelmatig ons relatieblad ‘Boeijend Nieuws’ en je kunt, als je dat wilt, ook op de hoogte blijven van het wel en wee van de organisatie door je aan te melden voor het sociaal intranet ‘Samen Vanboeijen’. Op de locatie kunnen ze je daar meer over vertellen. Er worden voor vrijwilligers ook regelmatig leuke en interessante bijeenkomsten georganiseerd waar we je graag voor uitnodigen.

Verzekeren en vergoeden

Vanboeijen zorgt voor een WA-verzekering en een onkostenvergoeding voor mensen die vrijwilligerswerk bij Vanboeijen doen.

Aanmelden als vrijwilliger

Als je aan de slag wilt als vrijwilliger bij Vanboeijen kun je je aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier. Zodra wij het formulier ontvangen, neemt één van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met je op.

Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook.

Wil je als vrijwilliger aan de slag in Assen of omgeving, bel dan met Jan Postma, vrijwilligerscoördinator: 06-12 02 05 07.

Wil je als vrijwilliger aan het werk in de omgeving van Meppel of Hoogeveen, bel dan met Jeanet Houwer, vrijwilligerscoördinator: 06-57 99 11 64.

Aanmelden als vrijwilliger
  • ?