Spelbibliotheek | Assen

 In de Spelbibliotheek is een veelheid aan materialen te vinden zoals gezelschapsspelen, rijdend materiaal, ontwikkelingsmateriaal, audiovisuele materialen, zintuiglijk spelmateriaal en boeken. Als je lid bent of wordt, kun je deze materialen bij ons lenen.

Wat is de spelbibliotheek?

In de Spelbibliotheek vind je naast het reguliere aanbod ook veel aangepaste spelmaterialen voor mensen met of zonder beperking. Er zijn bijna 5000 artikelen te leen en voor iedereen is er wel iets te vinden. De collectie van (aangepaste) materialen bestaat uit onder andere gezelschapsspelen. De materialen zijn erop gericht om een positieve bijdrage te leveren aan actie-reactie, beweging, fantasie, ontwikkeling, muziek, constructief werken en zintuigelijke prikkeling. Naast deze spellen zijn er ook veel boeken, cd’s en dvd’s te leen.

Voor wie?

Iedereen kan terecht bij de Spelbibliotheek. Binnen Vanboeijen kan iedere cliënt zelf lid worden en ook dagbestedingsgroepen kunnen een abonnement afsluiten. Ook andere zorgorganisaties of gezinnen die behoefte hebben aan speciaal materiaal zijn welkom en bieden wij de mogelijkheid om lid te worden.

Hoe werkt het?

Voor de verschillende mogelijkheden en abonnementsvormen kun je contact met ons opnemen. De uitleentermijn is 3 weken voor individuele leden en 6 weken voor organisaties. In overleg is er een ander uitleentermijn bespreekbaar. Als je lid bent, krijg je een inlogcode en kun je waar het jou past dus zelf kijken wat je wilt lenen en reserveren.

Meer informatie

In overleg maken we graag een afspraak en kun je vrijblijvend een kijkje nemen van wat wij zoal te bieden hebben en overleggen we graag wat je wens is.

Openingstijden

Dinsdag 10:00 tot 12:00 uur (alleen in de even weken)
Woensdag 13:30 tot 15:30 uur
Donderdag 18:00 tot 20:00 uur

Adres

De Kluut Park Diepstroeten
H. v. Boeijenlaan 5
9404 LP  Assen
t (0592) 305 305
spelbibliotheek@vanboeijen.nl