Vrijwilligerscoördinator

Zonder onze fantastische vrijwilligers kunnen wij het verschil niet maken daarom zoeken wij een:

**Vrijwilligerscoördinator**

Referentienummer
142
Uren
24 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Salaris
FWG45

Intro

"Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen en dagbesteding".

Algemene info

Net dat beetje extra aandacht. De vrijwilligers van Vanboeijen zijn onmisbaar in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Samen koffie drinken, koken, een wandeling maken, zwemmen, muziek maken, tuinieren of fietsen. Of extra begeleiding bij een uitje of bezoek. Cliënten waarderen de aandacht en betrokkenheid vaak enorm. En zelf doe je er in een fijne omgeving nieuwe ervaringen en contacten mee op.

Over jou

In deze functie behartig jij de belangen van vrijwilligers die voor verschillende werkzaamheden ingezet kunnen worden. Je bent de vraagbaak en het aanspreekpunt voor zowel de organisatie als de vrijwilligers over nieuwe opdrachten en alle lopende projecten. Je stuurt de vrijwilligers aan en begeleidt hen bij hun taken indien nodig. Hiervoor organiseer je bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten en begeleid je hen naar trainingen. Verder houd je de vrijwilligersadministratie in het personeelsinformatiesysteem bij. Je draagt bij aan het beleidsplan t.a.v. vrijwilligerswerk en voert het geformaliseerde beleid uit. Daarnaast coördineer je de maatschappelijke stages en verzorg je voorlichting op opleidingen.

Functie eisen

- Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau;
- Je bent een natuurlijk verbinder en een regelaar pur sang;
- Voor administratieve processen draai jij je hand niet om;
- Je hebt ervaring in het aansturen van mensen en kunt snel schakelen;
- Je hebt het talent om zaken voor elkaar te krijgen.

Dit bieden wij

Mooi werk en een werkplek binnen een dynamisch mensgerichte organisatie. Een organisatie die via scholing en training investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers. Als vrijwilligerscoördinator ben je verantwoordelijk voor match tussen vraag en aanbod in ons vrijwilligerswerk. Hou jij van verbinden en leg je makkelijk contact dan komen wij graag in contact met jou!

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functieschaal 45. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal €3084,- bij een fulltime. Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollictatieprocedure

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Verlenging van het contract is afhankelijk van getoonde competenties en/of organisatieontwikkelingen.
Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 21oktober 2019 via de sollicitatiebutton op deze website.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Thérèse de Wit, 06-20278649. Nadere informatie over de organisatie: www.vanboeijen.nl.

**De gesprekken zullen plaats vinden op 4 november 2019.**
Solliciteer