Persoonlijk Begeleider Terreplein

Persoonlijk Begeleider | 24 uur
Locatie Terreplein 6 en 8

Referentienummer
117
Uren
24 uur
Startdatum functie
12-09-2019
Einddatum sollicitatie
24-10-2019
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”


“Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.”

Algemene info

Terreplein is een woonlocatie in de wijk Kloosterveen, in de nabijheid van het winkelcentrum en allerlei andere faciliteiten als scholen, sportverenigingen en buurtcentrum. Het gebouw heeft 32 appartementen en bestaat uit twee woonlagen. Terreplein 2&4 en Terreplein 6&8.

Op Terreplein 6 wonen 8 cliënten en op Terreplein 8 wonen 8 cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. 16 cliënten in totaal in de leeftijd van 26 tot en met 81 jaar. Overwegend zijn het ouder wordende cliënten. Naast de verstandelijke beperking kan er ook sprake zijn van een lichamelijke beperking, psychiatrisch beeld, autisme, epilepsie en slechtziendheid.

De zorgvraag is gericht op een combinatie van begeleiding en er letterlijk naast staan tot lichamelijke en /of verpleegtechnische verzorging. Verder bestaat de zorgvraag uit het verlenen van structuur en overzicht over de dag. Er wordt blijvend gezocht naar passende activiteiten zowel overdag als in vrije tijd. De cliënten ervaren hun woning als een thuis. Naast een huiselijke sfeer en gezelligheid is het bieden van duidelijkheid en structuur erg belangrijk. De cliënten maken gebruik van 24-uurs

Over jou

Als persoonlijk begeleider heeft affiniteit met de doelgroep en is in staat om zijn/haar eigen persoonlijkheid op betrokken wijze in het werk te leggen, zonder daarbij de professionaliteit uit het oog te verliezen. Persoonlijk begeleiders hebben oog voor detail en zijn in staat om te handelen vanuit de vraag van de cliënt, om op die manier vorm te geven aan het persoonlijk perspectief en persoonlijk welzijn. Medewerkers betrekken verwanten bij de zorg van hun verwant vanuit betrokkenheid en medezeggenschap. De persoonlijk begeleider communiceert helder met zijn collegas hierdoor worden veranderingen goed opgepakt. De persoonlijk begeleider reflecteert op eigen denken en handelen. Wisselt informatie uit over cliënten en werkzaamheden met collegas en andere disciplines en verwanten. Ze zijn in staat om bij onverwachte situaties de veiligheid van cliënten te waarborgen en daar deskundig mee om te gaan.

Van medewerkers verwachten wij dat zij erg voorspelbaar en consequent zijn in hun handelen. Zij zijn zich bewust van de mogelijkheden van de cliënt waarbij de medewerker de stabiele factor is. Dit vraagt om een duidelijk dagprogramma, huisregels en nakomen van afspraken binnen een team. Ze zijn sensitief en kunnen (non)verbale signalen van cliënten opvangen. Ze stralen respect uit, zowel naar de cliënt als naar verwanten en collegas.

Functie eisen

- Je hebt een afgeronde gerichte opleiding op niveau 4 of SPH hebt;
- Je hebt enige tijd werkervaring hebt als PB'er;
- Je zorgt voor samenstelling van een passend persoonlijk plan en draagt verantwoording voor de uitvoering daarvan;
- Je coördineert de zorg waaronder de inzet van anderen en de samenwerking van het team;
- Je hebt continue aandacht voor kwaliteit van zorg en het verbeteren ervan.
- Je hebt een helicopterview en kan in breder perspectief kijken waarin je een sterk samenbindend vermogen laat zien ook in complexe situaties
- Je hebt kennis en ervaring van psychiatrische ziekte beelden, autisme en aanverwante stoornissen en moeilijk verstaanbaar gedrag;
- Je signaleert vroegtijdig spanningsopbouw bij de cliënten en kan daarop anticiperen
- Je hebt het vermogen om te zorgen voor sfeer en huiselijkheid;
- Je kunt luisteren en feedback geven en ontvangen in de omgang met collegas;
- Je werkt zelfstandig en bent besluitvaardig.
- Je neemt initiatieven en toont persoonlijk leiderschap.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
Methodisch handelen: gaat systematisch en overwogen te werk om een bepaald doel te bereiken met behulp van een stappenplan;
Felexibiliteit: je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
Communiceren: je geeft de anderen informatie (ideeën, meningen, voorstellen) op een manier die ze begrijpen. Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie).

Dit bieden wij

We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40 );
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteren.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Therese de Wit (Recruiter) door te bellen naar 06-20278649 .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer