Persoonlijk Begeleider B, Kralooweg

De bewoners van de Kralooweg zoeken per direct een betrokken en professionele persoonlijk begeleider voor 28 uur

Referentienummer
127
Uren
28 uur
Salaris
FWG45

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

“Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.”

Algemene info

Op de locatie waar jij komt te werken wonen 24 bewoners met een intensieve ondersteuningsvraag. Op deze locatie wordt zowel wonen als dagbesteding geboden. Voor de cliënten die jij samen met jouw collegas begeleidt zorg je voor een gestructureerde en veilige omgeving. Onder andere door te werken met dagprogrammas en mee te bewegen met de behoefte van de cliënt. De cliënten hebben 24 uurs zorg wat betekent dat er van je verwacht wordt dat je onregelmatige diensten en in het weekend werkt.

Een actieve samenwerking gericht op partnerschap met verwanten is van groot belang. We werken volgens de driehoek methodiek. Een methodiek waarmee in samenwerking met cliënten, verwanten en medewerkers verbeteringen worden doorgevoerd. Deze werkwijze zorgt er voor dat iedereen binnen een locatie medeverantwoordelijkheid kan dragen voor wat er gebeurt. Samen continue verbeteren en oplossingen bedenken voor problemen die zich voordoen. Meer zeggenschap en regie!

Jij bent in jouw rol als Persoonlijk Begeleider degene die deze cliënt hun dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en/of fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. Je realiseert je dat cliënten hun goeie kanten hebben, maar ook op een hele andere manier uit de hoek kunnen komen. Daar schrik je niet van. Jij blijft altijd naar mogelijkheden kijken en jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen. Want de cliënten zelf, hun verwanten en jij en je collegas werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Jij denkt hierin graag actief mee.

Over jou

Voor de doelgroep waar je mee gaat werken is het belangrijk dat je kennis hebt van verstandelijke beperkingen, psychiatrische ziektebeelden en dat goed weet om te gaan met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij ook aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.
Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste. En wanneer je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.

Functie eisen

- een afgeronde (minimaal) MBO-4 opleiding in de zorg of welzijn met HBO werk en denk niveau;
- motivatie en energie om je volop in te zetten voor cliënten met (zeer) complexe zorgvragen;
- aantoonbare werk- of stage ervaring met deze doelgroep;
- een zelfstandige werkhouding en een stevige, evenwichtige persoonlijkheid.
- je hebt minimaal 4 jaar (werk)ervaring met verstandelijke beperkingen, psychiatrische ziektebeelden en je weet goed om te gaan met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag;
- je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
- je hebt een vooruitziende blik en bent zelfstandig in het nemen van beslissingen;
- je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
- je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;
- je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
- je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collegas;
- je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;
- je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, protocollen en richtlijnen.

Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van ASS en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
Methodisch handelen: gaat systematisch en overwogen te werk om een bepaald doel te bereiken met behulp van een stappenplan;
Flexibiliteit: je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
Communiceren: je geeft de anderen informatie (ideeën, meningen, voorstellen) op een manier die ze begrijpen. Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie).

Dit bieden wij

- we bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
- een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2016 en maximaal €3084 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 45);
- goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen naar 06-11283079 .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer