Persoonlijk Begeleider Anreperstaat

**Vanboeijen is op zoek naar een daadkrachtig **
**Persoonlijk begeleider**
**(24-28 uren)**

Referentienummer
147
Uren
28 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

Ben jij een persoonlijk begeleider die wil werken op een locatie waar bewoners wonen met uiteenlopende hulpvragen? Waar je gaat schakelen tussen diverse begeleidingsstijlen? Waar actieve betrokkenheid is van verwanten en vrijwilligers? Lees dan verder!

Jij komt te werken op de Anreperstraat 208. De Anreperstraat is een boerderij aan de buitenrand van Assen. Een unieke locatie met vrij uitzicht over velden en akkers met de nabijheid van Park Diepstroeten. Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. Jij gaat aan de slag binnen een hecht en enthousiast team waarin je samen verantwoordelijkheid draagt voor de begeleiding en zorg van de bewoners. Binnen de Anreperstraat is er een actief locatie overleg. Daarnaast is er grote betrokkenheid van vrijwilligers in de vorm van de Vrienden van de Anreperstraat. Vanuit dit initiatief worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

**Woon-leefklimaat**
Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. 12 bewoners wonen in de boerderij, voornamelijk in één kamer appartementen. 2 bewoners wonen naast de boerderij in externe appartementen. De boerderij heeft de beschikking over een ruime keuken en woonkamer. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze gezamenlijke ruimtes, waar gekookt, gegeten, televisie gekeken en koffie gedronken wordt. Een aantal bewoners worden groepsgericht begeleid, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de individuele wens van de bewoner. De andere bewoners worden overwegend vanuit hun eigen appartement begeleid. Tot slot zijn er twee bewoners die één-op-één worden begeleid.

**De bewonersgroep**
De bewoners variëren in leeftijd van 29 tot 70 jaar. Veel bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking een stoornis in het autistisch spectrum. Een aantal bewoners zijn bekend met psychiatrische stoornissen. Er zijn voornamelijk ZZP 6 en ZZP 7 indicaties. Er is een grote diversiteit in ondersteuningsvragen. Deze lopen uiteen tot het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven. Bij een aantal bewoners is er sprake van een redelijke zelfredzaamheid. Agressie komt soms voor bij onduidelijkheid, overprikkeling of onveiligheid.

**Begeleidingsstijl**
Vanwege de diversiteit in ondersteuningsvragen zoeken wij een persoonlijk begeleider die breed inzetbaar is en in staat is om te schakelen tussen verschillende hulpvragen. Jouw begeleidingsstijl kenmerkt zich in openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. De vraag van de bewoner is leidend, jij speelt daarop in door te kijken wat de bewoner (aan)kan.

Over jou

- Je bent in staat je houding en gedrag aan te passen aan de vraag van de bewoner;
- Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als bij je collegas;
- Je hebt kennis van autisme;
- Je hebt kennis omtrent het inzetten van ondersteunende communicatie;
- Je bent creatief en energiek.

Functie eisen

- Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
- Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
- Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren;
- Je kunt professioneel en respectvol samenwerken met verwanten;
- Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief;
- Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
- Je bent in staat mensen met elkaar te verbinden, coördinatie te houden, neemt regie over de processen en daarin heb je lef!;
- Uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 4 met werkervaring in de gevraagde functie. Op de Anreperstraat is een slaapdienst. Als persoonlijk begeleider word je ook ingezet op de slaapdienst.

Dit bieden wij

- We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40 );
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Thérèse de Wit (Recruiter) door te bellen 06-20278649.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien.
Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer