Persoonlijk Begeleider Anreep 5a

**Persoonlijk Begeleider | 24 uur**
**Anreep 5a, Assen**

Referentienummer
149
Uren
24 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

_Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collegas werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team._

**Over de locatie**
Anreep 5a is een woonboerderij aan de rand van Assen. Op deze locatie wonen 12 cliënten, waarvan 10 cliënten in de boerderij zelf wonen en 2 cliënten in een appartement naast de boerderij. We werken zowel appartements- als groepsgericht.
De problematiek is zeer divers, denk hierbij aan autisme, epilepsie, seksueel grensoverschrijdend gedrag en psychische problematiek. In mindere mate komt verbale en/of fysieke agressie voor.

Bewoners hebben een duidelijke behoefte aan structuur en duidelijkheid. Dit betekent dat het dagprogramma leidend is en dat er sprake is van een goede naleving van de gemaakte afspraken. De communicatie is mondeling en/of met het gebruik van pictogrammen. De ondersteuningsvraag is voornamelijk begeleidend.

Sommige bewoners hebben hulp, aanwijzingen en toezicht nodig, waarbij andere bewoners fysieke ondersteuning, daadwerkelijk even helpen, en sommigen ondersteuning op afstand met aanwijzingen, nodig hebben. Alle bewoners werken doordeweeks of hebben een dagbestedingsplek.

De diensten variëren tussen drie uren in de morgen tot langere diensten gedurende de avond en de weekenden. Tevens zijn er slaapdiensten. Flexibiliteit is dus erg belangrijk.

Over jou

Je hebt een passende opleiding afgerond zoals SPW of SAW niveau 4;
Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen;
Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren;
Je kunt professioneel en respectvol samenwerken met verwanten;
Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief;
Je hebt kennis van autisme, bij voorkeur ook epilepsie en ouderen met bijkomende problematiek;
Je bent in staat mensen met elkaar te verbinden, coördinatie te houden, neemt regie over de processen en bent daarin daadkrachtig;
Op Anreep 5a is een slaapdienst. Als persoonlijk begeleider word je ook ingezet op de slaapdienst.

Dit bieden wij

We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur,
afhankelijk van je werkervaring (FWG 40 ).
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de button solliciteren.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Therese de Wit, recruiter, door te bellen naar 06-20278649.
Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer