Persoonlijk begeleider Aastraat

De bewoners van de Aastraat zoeken per direct een betrokken en professionele persoonlijk begeleider voor 24 uur.

Referentienummer
131
Uren
24 uur
Startdatum functie
29-08-2019
Einddatum sollicitatie
01-10-2019
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

“Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.”

Algemene info

Villa Parkzicht bestaat uit twaalf appartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond begeleiden we vijf ernstig-meervoudig beperkte jongeren. Op de tweede en derde etage begeleiden we zes jongeren. De woning is ruim opgezet. Elk appartement beschikt over een keukenblok waardoor het mogelijk is in het appartement te koken. De appartementen op de eerste en tweede etage hebben allemaal eigen sanitaire voorzieningen. Op de begane grond is een gezamenlijke aangepaste badkamer met onder andere een hoog-laagbad en een tilsysteem.

We werken met duidelijke dagprogrammas. De begeleiding is afgestemd op de vraag van de cliënt en varieert van begeleiding gericht op stoornissen in het autistisch spectrum tot begeleiding gericht opvoedingsvraagstukken.

Een actieve samenwerking gericht op partnerschap met verwanten is van groot belang. We werken volgens de driehoek methodiek. Een methodiek waarmee in samenwerking met cliënten, verwanten en medewerkers verbeteringen worden doorgevoerd. Deze werkwijze zorgt er voor dat iedereen binnen een locatie medeverantwoordelijkheid kan dragen voor wat er gebeurt. Samen continue verbeteren en oplossingen bedenken voor problemen die zich voordoen. Meer zeggenschap en regie!

Over jou

Jij bent in jouw rol als Persoonlijk Begeleider degene die deze cliënt hun dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en/of fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. Je realiseert je dat cliënten hun goeie kanten hebben, maar ook op een hele andere manier uit de hoek kunnen komen. Daar schrik je niet van. Jij blijft altijd naar mogelijkheden kijken en jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen. Want de cliënten zelf, hun verwanten en jij en je collegas werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Jij denkt hierin graag actief mee.

Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent in staat om je eigen persoonlijkheid op betrokken wijze in het werk te leggen zonder daarbij de professionaliteit uit het oog te verliezen. Je hebt oog voor detail en bent in staat om te handelen vanuit de vraag van de cliënt, om op die manier vorm te geven aan het persoonlijk perspectief en persoonlijk welzijn van de cliënt.

Binnen Vanboeijen werken verschillende typen begeleiders, met elk hun eigen taken. Als persoonlijk begeleider in de woning van cliënten ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding aan individuele cliënten en zorg je voor alle voorkomende huishoudelijke en organisatorische werkzaamheden. Je stelt samen met de cliënt en diens ouders, verzorgers en andere betrokkenen het individuele zorgplan op en bent ervoor verantwoordelijk dat de afspraken worden vertaald naar dagelijkse zorg en begeleiding.

Functie eisen

- Als persoonlijk begeleider beschik je over een afgeronde gerichte opleiding in op minimaal niveau 4.
- Je bezit een zelfstandige en flexibele werkhouding;
- Je kunt op een heldere en duidelijke manier communiceren met alle betrokkenen (cliënten, collegas, behandelaren, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
- Je coördineert de zorg rondom een aantal cliënten;
- Je stelt het Persoonlijk Zorg/leef Plan van de toegewezen cliënten op en evalueert dit regelmatig;
- In staat te werken vanuit de visie en missie van Vanboeijen;
- In staat structuur te bieden en duidelijk te zijn;
- In staat feedback te geven en ontvangen;
- Relativerend en vernieuwend.

Dit bieden wij

- Naast enthousiaste collegas en een informele werksfeer bieden wij een uitdagende, afwisselende baan, waarin gewerkt wordt voor en met een dynamische bewonersgroep;
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898,- en maximaal €2807,- bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40);
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld, recruiter, door te bellen naar 06-11283079. Of met Linda de Vries, zorgmanager, telefoonnummer 0613067394 of linda.devries@vanboeijen.nl. Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer