Persoonlijk begeleider - Middenweg 20: Bijzondere leefkern

Referentienummer
1806.27760
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
> 22 uur
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
27-06-2018
Salaris
FWG 45

Functiebeschrijving

Vanboeijen is op zoek naar een enthousiaste, betrokken en stevig in de schoenen staande, ervaren persoonlijk begeleider

Minimiaal 22 uur in de week (meer uren in overleg).


Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en soms fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je collega’s verder vorm geven.


Jij staat positief in het leven en ‘ja maar’ staat niet in jouw woordenboek. Samen met je collega’s sla je de handen ineen om een sterk en inspirerend team neer te zetten. Jij bent je ervan bewust hoe belangrijk een goed draaiend team is, voor de cliënt, zijn verwanten, en jou en je collega’s.


Waar kom je te werken?

Middenweg 20 a-f is een woonlocatie op Park Diepstroeten in Assen. De woning is een bijzondere leefkern, dat betekent dat begeleiders er zijn getraind, geschoold en ervaren op het bieden van veiligheid, structuur en omgaan met onbegrepen gedrag van de bewoners. Daarnaast is bij alle cliënten sprake van gedragsproblematiek. Zij hebben vaak een aan autisme verwante stoornis in combinatie met andere psychiatrische problematiek. Hierdoor hebben ze behoefte aan zeer intensieve ondersteuning.


Begeleiding

De begeleiding is gericht op intensieve ondersteuning, soms 1-op-1 en met meerzorg, soms in een klein groepje. Er is geregeld overleg met het hele team en in kerngroepen.

Functie-eisen

> 22 uur
 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen;
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s;
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen.


Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.

 

En uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW/SAW niveau 4 of SPH/MWD niveau 5, met al de nodige werkervaring.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.
 

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
   

Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de CAO-Gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van persoonlijk begeleider is ingedeeld in functieschaal 45. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 3069, - bruto bij een fulltime dienstverband.


Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd.


Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 27 juli 2018 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.


De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Irene Bernsen, Zorgmanager, telefoonnummer 06-11216288


Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct