Persoonlijk begeleider - Anreperstraat 208

Referentienummer
1905.35845
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
24 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
20-05-2019
Salaris
FWG 40

Functiebeschrijving

Persoonlijk Begeleider | 24 - 32 uur

Anreperstraat 208, Assen 

“Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.” 

Over de locatie

Jij komt te werken op de Anreperstraat 208. De Anreperstraat is een boerderij aan de buitenrand van Assen. Een unieke locatie met vrij uitzicht over velden en akkers met de nabijheid van Park Diepstroeten. Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. Jij gaat aan de slag binnen een hecht en enthousiast team waarin je samen verantwoordelijkheid draagt voor de begeleiding en zorg van de bewoners. Binnen de Anreperstraat is er een actief locatie overleg. Daarnaast is er grote betrokkenheid van vrijwilligers in de vorm van de ‘Vrienden van de Anreperstraat’. Vanuit dit initiatief worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de bewoners.
Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. 12 bewoners wonen in de boerderij, voornamelijk in één kamer appartementen. 2 bewoners wonen naast de boerderij in externe appartementen. De boerderij heeft de beschikking over een ruime keuken en woonkamer. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze gezamenlijke ruimtes, waar gekookt, gegeten, televisie gekeken en koffie gedronken wordt. Een aantal bewoners worden groepsgericht begeleid, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de individuele wens van de bewoner. De andere bewoners worden overwegend vanuit hun eigen appartement begeleid. Tot slot zijn er twee bewoners die één-op-één worden begeleid. 
De bewoners variëren in leeftijd van 29 tot 70 jaar. Veel bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking een stoornis in het autistisch spectrum. Een aantal bewoners zijn bekend met psychiatrische stoornissen. Er zijn voornamelijk ZZP 6 en ZZP 7 indicaties. Er is een grote diversiteit in ondersteuningsvragen. Deze lopen uiteen tot het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven. Bij een aantal bewoners is er sprake van een redelijke zelfredzaamheid. Agressie komt soms voor bij onduidelijkheid, overprikkeling of onveiligheid.

Functie-eisen

24 uur

Over jou

 • Je hebt een passende opleiding afgerond zoals SPW of SAW niveau 4;
 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren;
 • Je kunt professioneel en respectvol samenwerken met verwanten;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief;
 • Je hebt kennis van autisme;
 • Je bent in staat mensen met elkaar te verbinden, coördinatie te houden, neemt regie over de processen en daarin heb je lef!
 • Op de Anreperstraat is een slaapdienst. Als persoonlijk begeleider word je ook ingezet op de slaapdienst.

Nadere informatie

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring. (FWG 40 )
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via 

 https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/79

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079.  

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.