Persoonlijk begeleider - Anreperstraat 208

Referentienummer
1803.25254
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 26 en maximaal 28 uren per week
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
23-03-2018
Salaris
FWG 40

Functiebeschrijving

Ben jij een persoonlijk begeleider die wil werken op een locatie waar bewoners wonen met uiteenlopende hulpvragen? Waar je gaat schakelen tussen diverse begeleidingsstijlen? Waar actieve betrokkenheid is van verwanten en vrijwilligers? Lees dan verder!
 

Vanboeijen is op zoek naar een daadkrachtig

                                                         

Persoonlijk begeleider

(26-28 uren)
 

Jij komt te werken op de Anreperstraat 208. De Anreperstraat is een boerderij aan de buitenrand van Assen. Een unieke locatie met vrij uitzicht over velden en akkers met de nabijheid van Park Diepstroeten. Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. Jij gaat aan de slag binnen een hecht en enthousiast team waarin je samen verantwoordelijkheid draagt voor de begeleiding en zorg van de bewoners. Binnen de Anreperstraat is er een actief locatie overleg. Daarnaast is er grote betrokkenheid van vrijwilligers in de vorm van de ‘Vrienden van de Anreperstraat’. Vanuit dit initiatief worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de bewoners.
 

Woon-leefklimaat
Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. 12 bewoners wonen in de boerderij, voornamelijk in één kamer appartementen. 2 bewoners wonen naast de boerderij in externe appartementen. De boerderij heeft de beschikking over een ruime keuken en woonkamer. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze gezamenlijke ruimtes, waar gekookt, gegeten, televisie gekeken en koffie gedronken wordt. Een aantal bewoners worden groepsgericht begeleid, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de individuele wens van de bewoner. De andere bewoners worden overwegend vanuit hun eigen appartement begeleid. Tot slot zijn er twee bewoners die één-op-één worden begeleid.
 

De bewonersgroep

De bewoners variëren in leeftijd van 29 tot 70 jaar. Veel bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking een stoornis in het autistisch spectrum. Een aantal bewoners zijn bekend met psychiatrische stoornissen. Er zijn voornamelijk ZZP 6 en ZZP 7 indicaties. Er is een grote diversiteit in ondersteuningsvragen. Deze lopen uiteen tot het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven. Bij een aantal bewoners is er sprake van een redelijke zelfredzaamheid. Agressie komt soms voor bij onduidelijkheid, overprikkeling of onveiligheid.
 

Begeleidingsstijl
Vanwege de diversiteit in ondersteuningsvragen zoeken wij een persoonlijk begeleider die breed inzetbaar is en in staat is om te schakelen tussen verschillende hulpvragen. Jouw begeleidingsstijl kenmerkt zich in openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. De vraag van de bewoner is leidend, jij speelt daarop in door te kijken wat de bewoner (aan)kan.

Functie-eisen

Minimaal 26 en maximaal 28 uren per week

Wat neem jij mee?

 • Je bent in staat je houding en gedrag aan te passen aan de vraag van de bewoner
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als bij je collega’s
 • Je hebt kennis van autisme
 • Je hebt kennis omtrent het inzetten van ondersteunende communicatie
 • Je bent creatief en energiek
   

Functie eisen persoonlijk begeleider

 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren
 • Je kunt professioneel en respectvol samenwerken met verwanten
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk
 • Je bent in staat mensen met elkaar te verbinden, coördinatie te houden, neemt regie over de processen en daarin heb je lef!
   

Uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 4 met werkervaring in de gevraagde functie. Op de Anreperstraat is een slaapdienst. Als persoonlijk begeleider wordt je ook ingezet op de slaapdienst.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk.

Je krijgt bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn


Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van persoonlijk begeleider is ingedeeld in functieschaal 40. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.736,00 bruto bij een fulltime dienstverband. We bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór vrijdag 23 maart a.s. naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 30 maart a.s.

Overige informatie

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Simon Cats, Zorgmanager, telefoonnummer 06-12253710 of via e-mail simon.cats@vanboeijen.nl.

Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct