Orthopedagoog

Referentienummer
1907.37578
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
32 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
23-07-2019
Salaris
FWG65

Functiebeschrijving

Ben jij onze nieuwe orthopedagoog of psycholoog (gedragsdeskundige)?
Geloof jij erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden? Ook met een verstandelijke beperking? Dan passen wij bij elkaar, want bij Vanboeijen zetten we ons hier elke dag voor in. Goed leven. Mooi werk. Met elkaar. Daar staan wij voor. Met elkaar - cliënten, verwanten en onze medewerkers - zetten wij ons in om onze cliënten mooi werk en een goed leven te bieden. Jouw gedragsdeskundige kennis is daarin onmisbaar!

Samen met de zorgmanager ondersteun jij onze teams van wonen en dagbesteding. Hierdoor kunnen zij precies de ondersteuning bieden die nodig is om het beste uit een cliënt te halen. Ook op het gebied van opleiding, ontwikkeling en onderzoek hebben we je nodig. Ons team van gedragsdeskundigen is volop in ontwikkeling en zoekt collega’s. Je bent welkom bij Vanboeijen! 

We stellen ons eerst even voor
Wij zijn Vanboeijen, een gedreven en vernieuwende organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers bieden wij dagelijks zorg aan ruim 700 mensen met een verstandelijke beperking, in de regio Drenthe. Het gaat bij ons niet alleen om wonen of school, maar ook om persoonlijke interesses voor een prettige invulling van vrije tijd. We bieden kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen en dagbesteding.

Wat ga je doen?
Als gedragsdeskundige ondersteun je onze teams van wonen en dagbesteding. Samen met de zorgmanager en persoonlijk begeleider vorm jij een ondersteunende driehoek. Mede dankzij jouw ondersteuning kan het persoonlijk plan van een cliënt goed worden uitgevoerd. Als een cliënt voor het eerst bij ons komt, stel jij de diagnose en adviseer je (persoonlijk) begeleiders en familieleden over de begeleiding. Je woont de jaarlijkse bespreking van het persoonlijk plan bij, bent aanwezig bij teamvergaderingen en je bent regelmatig op de woning of dagbesteding te vinden. Je behandelt zelf (interne of externe) cliënten en/of bent regiebehandelaar.Daarnaast zorg je ervoor dat de kwaliteit bij Vanboeijen elke dag beter wordt. Als vakgroep Orthopedagogiek en Psychologie zijn we actief betrokken bij de (zorginhoudelijke) ontwikkeling van Vanboeijen. De komende tijd vertalen we de zorgvisie van Vanboeijen in specifieke zorgprogramma’s per doelgroep. We hebben jouw deskundige inbreng hard nodig bij de ontwikkeling en implementatie hiervan.

Functie-eisen

32 uur

Met wie werk je samen?
De gedragsdeskundigen vallen bij Vanboeijen onder de afdeling Advies Behandeling en Consult (ABC). Deze afdeling bestaat uit een pedagogische/psychologische dienst, een medische dienst, een tandheelkundige dienst, een paramedische dienst, muziekagogiek, bewegingsagogiek, geestelijke verzorging en secretariaten. Afdeling ABC biedt behandeling, begeleiding en ondersteuning aan cliënten, verwanten en hun begeleiders. In totaal werken binnen ABC circa 70 collega’s. Naast dienstverlening binnen Vanboeijen, biedt de afdeling via de polikliniek ook behandeling, ondersteuning en advies aan andere organisaties en externe cliënten.

Wat bieden we?
Bij Vanboeijen werken we hard aan het creëren van mooi werk voor onze medewerkers. Want als jij lekker in je vel zit, haal je het meeste uit je baan. Daarom kun je rekenen op een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, interessante opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, een goed programma rondom duurzame inzetbaarheid, een gezonde werksituatie en interne doorgroeimogelijkheden.

In 2019 start bij ons een tweejarige leergang ‘leiderschap’ voor gedragsdeskundigen en managers, waaraan je kunt deelnemen. Hierin is aandacht voor het optimaal samenwerken binnen de driehoek en het werken vanuit de organisatie- en locatievisie. Ook leer je hoe je teams kunt leiden en versterken op het gebied van kwaliteit en bedrijfsvoering.

Wat vragen we?
We zijn op zoek naar een gedragsdeskundige die qua karakter, motivatie en visie perfect bij ons past. Dat betekent onder meer dat je enthousiast bent, graag samenwerkt, houdt van vernieuwing en dat je continu werkt aan ontwikkeling en verbetering. Daarnaast zoeken we iemand met:

  • Een relevante afgeronde universitaire opleiding Orthopedagogiek of psychologie en registratie orthopedagoog generalist of GZ-psycholoog.
  • Relevante ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (bij voorkeur ervaring binnen intramurale setting en op het gebied werken en dagbesteding).
  • Ervaring in het ondersteunen van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Affiniteit met de inhoudelijke ontwikkeling van het vakgebied.
  • In het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Nadere informatie

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring en ingedeeld in functieschaal 65. Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatiebrief en je CV naar ons toe via onderstaande link https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/96

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joke Slagter, manager Advies, Behandeling en Consult/GZ-psycholoog, tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 06-22100148 of via de mail: joke.slagter@vanboeijen.nl