Flexibel inzetbare begeleiders BLK/BWK - regio Assen en Meppel

Referentienummer
1711.22319
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 4 en maximaal 24 uren per week
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk/in overleg
Einddatum sollicitatie
01-04-2018
Salaris
FWG 30, max € 2.481,00 bruto per maand op fulltime basis

Functiebeschrijving

Voor Plan&Flex zijn we per direct op zoek naar
 

Begeleiders
 

die flexibel willen werken in de regio Assen en Meppel op woonlocaties waar de nadruk ligt op begeleiding en gedrag

(4-24 uur per week)
 

Functie informatie

In Assen en Meppel hebben we behoefte aan flexibele mensen die inzetbaar zijn op een bijzondere leefkern en een bijzondere werkkern (BLK / BWK). Op deze locaties worden dus zowel ‘wonen’ als ‘dagbesteding’ geboden. Binnen Vanboeijen zijn een aantal van deze bijzondere locaties georganiseerd voor cliënten met een zeer intensieve ondersteuningsvraag. Op deze locaties wonen en werken cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, zoals fysieke en verbale agressie, extreem autisme en seksueel ongeremd gedrag. Gedrag wat veel begeleiding vraagt.

Als flexibele medewerker werk je op oproepbasis. Je wordt ingezet bij verschillende woonlocaties. Je biedt de cliënten begeleiding en/of verzorging, afhankelijk van de individuele zorgvraag.

Jij bent degene die de bewoner zijn/haar dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen en schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen.

Functie-eisen

Minimaal 4 en maximaal 24 uren per week
 • Je hebt een afgeronde gerichte opleiding op minimaal niveau 3 of 4 (bijvoorbeeld SPW 3 of 4). Het begeleiden van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag vraagt veel specifieke kennis en vaardigheden;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt kennis en ervaring met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je kunt de missie en visie van Vanboeijen op een realistische manier vertellen naar de mensen, dus ondersteunend en niet bepalend;
 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, protocollen en richtlijnen.


Wij vragen de volgende competenties:Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie). Dit verschilt per cliënt.

Nadere informatie

"Werken op een BLK is voor ons geen dag hetzelfde!
Het vraagt van ons een grote mate van: lef, creativiteit en doorzettingsvermogen en zet ons soms flink aan het denken. Dit biedt ons de mogelijkheid om als professional net dat stukje extra toe te voegen en te ontvangen. Doordat iedere stap die je neemt en iedere beslissing die je maakt weloverwogen is levert het extra diepgang in ons werk op.

Iedere collega brengt hier zijn eigen talenten en eigenheid mee.
Geen dag is hetzelfde, geen dienst is saai!

Wat wel altijd hetzelfde is; is onze gezamenlijke missie om de dag voor de cliënt zo mooi mogelijk in te kleuren, ongeacht hoe de dag verloopt.
Denken in mogelijkheden en buiten de kaders, altijd kritisch kijken naar verbeterpunten om het leven van onze cliënten nog waardevoller te maken, maar tegelijkertijd onze cliënten het gevoel geven dat ze er toe doen, er naar ze geluisterd wordt en ze er op hun eigen manier mogen zijn!

Dat is wie wij zijn, en dat is waar wij voor staan!"


Wat biedt Vanboeijen jou?
Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.
Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
   

Arbeidsvoorwaarden
Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.481,- bruto bij een fulltime dienstverband. Werk je op een BLK/BWK dan ontvang je twee extra periodieken.
Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.
Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”. De gesprekken vinden in overleg plaats.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure. 

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marloes de Boer, Recruiter, via telefoonnummer 06-20278649.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct