Begeleiders - Jeugd locaties

Referentienummer
1805.27021
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 16 en maximaal 24 uren per week
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
26-05-2018
Salaris
Conform CAO

Functiebeschrijving

Voor onze jeugd locaties te Assen is Vanboeijen op zoek naar meerdere stevig in de schoenen staande begeleiders
 

(16-24 uur per week)
 

Jij bent degene die deze kinderen hun dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. Je realiseert je dat kinderen heel lief en leuk zijn. Maar ook op een hele andere manier uit de hoek kunnen komen. Daar schrik je niet van. Jij blijft altijd naar mogelijkheden kijken. Hierin sta je niet alleen. Want de kinderen zelf, hun verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Jij denkt hierin graag actief mee.

En laten we eerlijk zijn, het is een pittige job. Naast groepswerken zijn er ook diensten waarop je 1-op-1 begeleider bent van kinderen met een specifieke zorgvraag. Deze kinderen kunnen verbaal en fysiek sterk uit de hoek komen. En hoe ga jij daarmee om? Onze kinderen wensen iemand die ook dan naar hun gedrag kijkt en luistert en naar mogelijkheden kijkt.

Samen met de persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Je observeert de bewoner en kijkt hoe deze fysiek en psychisch in de dag staat. Omdat je 1-op-1 de begeleiding verzorgt ben je in staat zelfstandig te handelen in situaties die daarom vragen.

Iedere bewoner heeft een persoonlijk plan waar jij mee werkt.
 

Waar kom je te werken?

Op deze locaties wonen kinderen tot 23 jaar met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Naast deze beperking kan sprake zijn van hechtingsproblematiek, autisme, ADHD en kenmerken als een stoornis in prikkelverwerking, communicatie of motoriek.

Voor de kinderen die jij samen met je collega’s begeleidt zorg je voor een gestructureerde en prikkelarme omgeving. Onder andere door een duidelijk vast dagprogramma met ze af te stemmen. Je vindt het logisch dat voorspelbaarheid en herkenbaarheid belangrijk zijn.

Functie-eisen

Minimaal 16 en maximaal 24 uren per week

Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.

En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.
 

 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kan daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen
   

Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van de voorkomende problematieken: autisme, hechtingsstoornis, ADHD, kenmerken van stoornissen in de prikkelverwerking, communicatie of motoriek en daarnaast goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.

En uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 3 met minimaal 5 jaar werkervaring in de gevraagde functie.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
   

Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. 

We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd! Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 26 mei 2018 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.
 

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Corien Woudstra Zorgmanager, telefoonnummer 06-13469893 of Marloes de Boer intercedent, 0620278649

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct