Begeleider / Teamflexer - voor de locatie Papillon in Meppel

Referentienummer
1803.25166
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
> 6 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
22-03-2018
Salaris
FWG

Functiebeschrijving

Voor het team van de Papillon zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Begeleider flex

(minimaal 6 uur per week, in overleg is het ook mogelijk werkzaam te zijn voor de flex-pool)
 

De Papillon is een bijzondere werkkern (BWK) voor kinderen en jeugdigen. Kenmerkend voor een BWK is dat de begeleiding is gericht op intensieve individuele ondersteuning vanuit een lage EE. Alle kinderen / jeugdigen hebben een ZZP 7 indicatie + en daarnaast eventuele Meerzorg.

Op de Papillon wordt er dagbesteding geboden aan kinderen / jongeren in de leeftijd van 10 tot 21 jaar met een matig tot ernstig verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum. Alle kinderen / jongeren hebben baat bij een gestructureerde, prikkelarme omgeving en een duidelijk dagprogramma. Hierbij zijn voorspelbaarheid en herkenbaarheid sleutelwoorden. Ook wordt er gewerkt met ondersteunende communicatiemiddelen zoals pictogrammen of verwijzers.

Naast de vaste dagprogramma’s en structuren werken we binnen de Papillon ontwikkelingsgericht d.m.v. actieplannen aan persoonlijke ontwikkeling van de kinderen / jongeren.

Binnen deze locatie is het niet mogelijk om vrij in en uit te lopen, zowel de woning als de tuin is afgesloten voor de veiligheid van de kinderen.

Functie-informatie

Op de Papillon wordt gewerkt met een vast dagprogramma, volgens duidelijke en herkenbare structuren. Medewerkers zijn deskundig op het gebied van autisme, het bieden van veiligheid, structuur en het omgaan met onbegrepen gedrag. Zij zijn verplicht tot het volgen van de in-service opleiding intensieve zorg en begeleiding.

Er wordt multidisciplinair gewerkt, je werkt samen met persoonlijk begeleiders en begeleiders.

De begeleider geeft uitvoering aan de in het persoonlijk plan gestelde taken. Je rol binnen het team is proactief waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Functie-eisen

> 6 uur

Wat neem je mee

  • Je bent enthousiast, een doorzetter
  • Je bent onderzoekend
  • Je bent ontwikkelingsgericht
  • Je bent stressbestendig
  • Je bent punctueel
  • Je hebt kennis en ervaring met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Je weet adequaat en afdoende te handelen bij de dreiging of het ontstaan van (fysieke) agressie, waarbij te allen tijde het welzijn van de cliënt en zijn omgeving centraal staat
  • Je kunt zowel individueel als in teamverband werken
  • Je hebt ervaring in het werken in een multidisciplinair team
  • Je hebt een afgeronde gerichte opleiding op niveau (bijvoorbeeld SPW 3)

Nadere informatie

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht.

Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie onderdelen; een sollicitatiegesprek, een of meerdere keren meelopen op de locatie en een EQI. (Emotionele Quotiënt Inventarisatie) In het werven en selecteren van potentiële medewerkers wordt vaak specifiek ingezoomd op kennis en ervaring. De wijze waarop je reageert en omgaat met stress wordt minder zichtbaar in een gesprek. Gebleken is dat de Emotionele Quotiënt- inventarisatie (EQ-i) een goede indruk geeft in welke mate je al toegerust bent om succesvol om te gaan met de eisen en de druk die deze complexe cliëntpopulatie met zich meebrengt. Ook kan er een voorspelling gedaan worden of/en in welke mate je daar verder in kunt ontwikkelen.

De resultaten van de EQ-i zijn een onderdeel van de sollicitatieprocedure om samen met andere bronnen (sollicitatiegesprekken, meelopen, antecedentenonderzoek) te komen tot een meer evenwichtig beeld van de geschiktheid van de sollicitant.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 22 maart 2018 via onderstaande link “solliciteren”.

De gesprekken vinden in overleg plaats.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
 

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joris Veldmaat, zorgmanager via telefoonnummer 0653523341. Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct