Begeleider Middenweg 5

Begeleider | 24 uur
Locatie Middenweg 5, Assen

Referentienummer
137
Uren
24 uur
Startdatum functie
12-09-2019
Einddatum sollicitatie
14-10-2019
Salaris
FWG35

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

Wonen op Middenweg 5 betekent wonen in een beschermde en beschutte leefomgeving. Het terrein rond de woning is verkeersluw, overzichtelijk en dagbesteding is op de woning aanwezig.

Cliënten die wonen op middenweg 5 kunnen zich, vanwege hun lichamelijke beperking, niet of zeer beperkt zelf over het terrein bewegen. Cliënten die wonen op middenweg 5 zijn cliënten met een (zeer) ernstige meervoudige, verstandelijke beperking. Naast een verstandelijke en lichamelijke beperking is er vaak sprake van epilepsie, visuele en/of auditieve beperkingen is er veel intensieve verpleegtechnische zorg nodig.

De cliënten ervaren hun woning als een thuis. Een huiselijke sfeer en gezelligheid zijn belangrijke aspecten. Cliënten kunnen een stuk eigenheid vormgeven in hun eigen appartement. Daarnaast is er de mogelijkheid om gezamenlijk met huisgenoten activiteiten te beleven. Alle cliënten hebben in principe dagbesteding. Er wonen 12 cliënten op Middenweg 5.

Over jou

Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent in staat om je eigen persoonlijkheid op betrokken wijze in het werk te leggen zonder daarbij de professionaliteit uit het oog te verliezen. Je hebt oog voor detail en bent in staat om te handelen vanuit de vraag van de cliënt, om op die manier vorm te geven aan het persoonlijk perspectief en persoonlijk welzijn van de cliënt.

Functie eisen

Als begeleider beschik je over een afgeronde gerichte opleiding in op niveau 3 of 4 en heb je enige jaren ervaring

- Je bezit een zelfstandige en flexibele werkhouding;
- Je hebt kennis van en werkervaring met de doelgroep (EMB) of bent bereid dit op te doen;
- Je kunt methodisch werken en zo bijdragen aan het persoonlijk perspectief en welzijn van cliënten;
- Je hebt kennis van autisme, epilepsie, motorische, visuele en auditieve beperkingenen moeilijk verstaanbaar gedrag;
- Je bent in staat om met til-en transfer middelen te werken;
- Je kunt op een heldere en duidelijke manier communiceren en samenwerken met alle betrokkenen (cliënten, collegas, ouders, vrijwilligers en andere disciplines);
- Je bent enthousiast, positief en een doorzetter;
- Je houdt van mensen en kijkt altijd naar mogelijkheden, zowel bij cliënten als bij collegas;
- In staat te werken vanuit de visie en missie van Vanboeijen;
- In staat structuur te bieden en duidelijk te zijn;
- In staat feedback te geven en ontvangen;
- Relativerend en vernieuwend.

Dit bieden wij

- We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1800 en maximaal €2675 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35);
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Thérèse de Wit door te bellen naar 06-20278649.
Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer