Begeleider flexpool Assen

Ben jij de begeleider die Vanboeijen zoekt?
Wij zoeken flexibel inzetbare collegas die in Assen en omgeving willen werken in de functie van:

Begeleider flexpool (flexer)

(8-24 uren)

Referentienummer
68
Uren
8 uur
Salaris
FWG35

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

Vanboeijen is een organisatie die volop in ontwikkeling is en mogelijkheden biedt aan cliënten en medewerkers om zich te ontplooien. Vanboeijen biedt 24 uur per dag ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden. De cliënten van Vanboeijen hebben een duidelijke zorgvraag waar we creatief en zorgvuldig mee omgaan. Zij vragen, afhankelijk van hun mogelijkheden o.a. om (intensieve) begeleiding, verzorging bij de dagelijkse levensbehoefte, gezelligheid en respect. Dit maakt deze functie uitdagend en gevarieerd.

Vanboeijen zoekt flexibel inzetbare begeleiders. Als flexer werk je met een vast aantal uren op in en rondom Assen bij verschillende woon- of dagbesteding locaties. Je biedt onze cliënten begeleiding en/of verzorging, afhankelijk van de individuele zorgvraag en doelgroep.

Je geeft zelf middels ons systeem aan wanneer je beschikbaar bent om te werken. Als één van onze locaties personele tekorten heeft en jij bent beschikbaar, word jij via het roostersysteem ingepland voor de dienst.

Over jou

Van flexers verwachten wij dat zij voorspelbaar en consequent zijn in hun handelen. Zij zijn zich bewust van de mogelijkheden van de cliënt waarbij de medewerker de stabiele factor is. Voor een flexer is het eveneens van belang dat je makkelijk kan schakelen wanneer de situatie daar om vraagt. Flexers zijn sensitief en kunnen (non)verbale signalen van cliënten, maar ook van hun collegas opvangen. Ze stralen rust en overzicht uit, zowel naar de cliënt als naar collegas.

Functie eisen

- een afgeronde opleiding, op minimaal niveau 3 (bijvoorbeeld SAW of verpleegkunde);
- kennis van en ervaring met autisme;
- kennis en ervaring met psychiatrische problematiek in combinatie met verstandelijke beperking en/of kennis en ervaring met mensen met een (ernstig) meervoudige beperking;
- ondernemend zijn, keuzes kunt maken en deze kunnen onderbouwen;
- flexibele inzetbaarheid;
- zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
- betrouwbaarheid.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

- methodisch handelen: gaat systematisch en overwogen te werk om een bepaald doel te bereiken met behulp van een stappenplan;
- flexibiliteit: je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
- communiceren: je geeft de anderen informatie (ideeën, meningen, voorstellen) op een manier die ze begrijpen. Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie);
- je bent in het bezit van een rijbewijs.

Dit bieden wij

- diverse werkplekken, maar wel binnen een cluster die bij jouw competenties past;
- een flexibel rooster waar jij zelf verantwoordelijk voor bent;
- een contract met een vast aantal uren voor een jaar met kans op een verlenging.

Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35 of 40, afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW, en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollictatieprocedure

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met kans op verlenging.
Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.

Meer informatie:
Heb je vragen over deze vacature dan kun je bellen met Stephanie Bindervoet, telefoonnummer
06-30214788.
Solliciteer