Begeleider BLK/BWK - Geelbroekerweg

Referentienummer
1905.36057
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 28 en maximaal 32 uren per week
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
31-12-2019
Salaris
FWG40

Functiebeschrijving

Voor onze locatie Geelbroek in Hooghalen is Vanboeijen opzoek naar een:

Ervaren begeleider Intensieve begeleiding
(28-32 uur per week )

Algemene informatie


‘Geelbroek is een beschutte locatie met een prikkelarme omgeving waar mensen, met de behoefte aan natuurlijke begrenzing en een intensieve begeleidingsvraag ten gevolge van een verstandelijke beperking, zichzelf mogen zijn. Op Geelbroek wordt 24 uur per dag begeleiding geboden bij zowel wonen, dagbesteding als vrije tijd en ondanks risicovol gedrag begeleiden we cliënten bij het deelnemen aan maatschappelijke activiteiten’.  

Dit alles komt tezamen in een 24 uurs-cyclus waarbij de begeleider de bewoner volgt. Naast te dienen als woonlocatie fungeert Geelbroek ook als werk- en dagbestedingslocatie. Er wonen 18 bewoners, verdeeld over drie woonlocaties. In het hoofdgebouw wonen 14 bewoners verdeeld over twee woonlagen (woonlocatie boven en woonlocatie beneden). Daarnaast is er een chalet-achtige woning (genaamd Fins) waar nog eens 4 bewoners wonen. Op het terrein van Geelbroek zitten twee locaties vast aan het hoofdgebouw. Op deze locaties wordt op dit moment dagbesteding geboden aan 9 bewoners en we zijn de dagbesteding op dit moment aan het uitbreiden. Denk aan activiteiten zoals groenvoorziening, houtbewerking en waar ook wordt geschilderd. Ook activiteiten die meer gericht zijn op beleven vind je op Geelbroek; wandelen, knutselen, handwerken, boodschappen doen en schoonmaken zijn hier voorbeelden van.

Functie-eisen

Minimaal 28 en maximaal 32 uren per week

Functie informatie- en eisen

Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en soms fysiek. Jij staat stevig in je schoenen en schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar wensen, dromen en talenten van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. Jij zegt wat je doet en doet ook wat je zegt. Hierin sta je niet alleen, want je werkt samen met de bewoner, zijn of haar verwanten en je collega’s. Bij Vanboeijen noemen we dat een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je collega’s verder vormgeven. 

Voor de doelgroep waar je mee gaat werken is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.

 • Je bent minimaal 21 jaar
 • Je bent een doener, een buitenmens en houdt niet van stilzitten;
 • Je bent ook een mensenmens, je kijkt altijd eerst naar mogelijkheden;
 • Met jouw positiviteit en openheid draag je bij aan het positieve teamgevoel op de locatie;
 • Je kunt zelfstandig werken, samen met de bewoners;
 • Jij bent je ervan bewust hoe belangrijk een goed draaiend team is, voor de cliënt, zijn verwanten en jou en je collega’s;
 • Je analyseert graag hoe de bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen: hierdoor kun jij afwijkende situaties snel beoordelen en oplossen;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en neemt initiatieven;
 • Jij communiceert transparant en je bent in staat tot zelfreflectie;

Je werkt alle onregelmatige diensten, waarin geen uitzonderingen worden gemaakt.

Sta jij positief in het leven en staat ‘ja maar’ niet in jouw woordenboek? Dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren en samen met je toekomstige collega’s de handen ineen te slaan om een sterk en inspirerend team neer te zetten voor de bewoners van de locatie Geelbroek.

Wij vragen:

 • Een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg of welzijn. Kennis van psychopathologie is een pré;
 • Motivatie en energie om je volop in te zetten voor cliënten met (zeer) complexe zorgvragen;
 • Aantoonbare werk- of stage ervaring met deze doelgroep;
 • Een zelfstandige werkhouding en een stevige, evenwichtige persoonlijkheid.

Nadere informatie

Wij bieden:

 • Vanboeijen biedt een contract van 32 uur (meer of minder uren bespreekbaar;
 • De best passende plek binnen Geelbroek één van de woningen of dagbesteding;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Scholing en training op het gebied van ontwikkelvragen en veiligheid (omgaan met agressie).

Arbeidsvoorwaarden.

Bij Vanboeijen val je onder de CAO-Gehandicaptenzorg. In deze functie van begeleider word je ingeschaald conform FWG 40. Daarnaast bieden we o.a een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht.

Sollicitatie richten aan

Geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”. 

https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/74

Overige informatie

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Monique Saija op 0622127421. Als onderdeel van de procedure vragen wij jou een dienst mee te draaien.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.