Begeleider B Sparrenlaan (tijdelijk)

Houd je van uitdaging?
Werk je graag in een dynamische omgeving?
Houd je van ontwikkelen?
Dan zoeken we jou!

Begeleider B
30 uur (voor de duur van een half jaar)

Referentienummer
155
Uren
30 uur
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

Op de Sparrenlaan in Assen wordt 16 jongeren ondersteuning aangeboden bij wonen, werken en vrije tijd. Het gaat om jongeren met een lichte verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek.
Iedereen heeft een eigen kamer of appartement op de Sparrenlaan. Vanuit de eigen ruimte worden afspraken met de cliënten gemaakt, worden gesprekken gevoerd en kan ieder zijn of haar eigen ding doen. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de gezamenlijke ruimte.
Doordeweeks gaat een deel van de cliënten naar zijn of haar opleiding, werk of dagbesteding.

Over jou

Als begeleider op de Sparrenlaan bied je begeleiding aan de jongeren. Je doet dit op een methodische en systematische wijze. In je werkhouding heb je een grote mate van flexibiliteit, zowel naar de jongere als naar je collegae. Je staat voor het ontwikkelen van de mogelijkheden van de jongeren die je begeleidt.

In de begeleiding heb je een uitnodigende houding die gericht is op contact. Vanuit het contact wordt telkens gekeken wat een goede volgende stap is. Je kunt voor verrassende situaties komen te staan, waarin veel van je gevraagd kan worden als begeleider in de zin van zelfstandigheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en besluitvaardigheid.

Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent emotioneel beschikbaar om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen en deze zelf ook uit te stralen. Er wordt individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in jouw werk en in jezelf.

Functie eisen

Naast de competenties resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, ontwikkelen en samenwerken, vragen we het volgende:

- Kennis van gedragsproblematiek en ontwikkelingspsychologie;
- Stressbestendigheid en improvisatievermogen bij interventies in crisissituaties;
- Probleem analyserend en oplossend vermogen; Een respectvolle benadering naar jongeren;
- Vanuit de dialoog biedt je de ondersteuning aan jongeren. Dit houdt in dat je door het in gesprek gaan met de jongere in staat bent hem ondersteuning te bieden; Op een tactvolle wijze de eigen regie van de jongere kunnen ondersteunen;
- Stevige persoonlijkheid die in staat is grenzen te stellen;
- Denken in mogelijkheden; Enthousiasme en doorzettingsvermogen;
- Je beschikt over humor en creativiteit om situaties op een verrassende manier op te lossen;
- Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen;
- Je bezit goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
- Je bent minimaal in het bezit van een afgeronde relevante Mbo-opleiding niveau 4 en hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring met jongeren met een (licht) verstandelijke beperking.

Dit bieden wij

- Naast enthousiaste collegas en een informele werksfeer bieden wij een uitdagende, afwisselende baan, waarin gewerkt wordt voor en met een dynamische bewonersgroep. Het is en locatie volop in ontwikkeling waar jij je steentje aan bij kunt dragen!
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in schaal 40;
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de button solliciteren.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld door te bellen naar 06-11283079.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

**De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.**
Solliciteer