Begeleider B Cluster 3

**De bewoners van Cluster 3 zoeken een**

**Begeleider BLK**
(minimaal 24 uur)

Referentienummer
136
Uren
24 uur
Startdatum functie
11-09-2019
Einddatum sollicitatie
30-09-2019
Salaris
FWG40

Intro

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Algemene info

Binnen Cluster 3 wonen mensen met een ZZP 7 indicatie, soms met een aanvullende toeslag. Er is sprake van meervoudige zorgvragen op het gebied van (zeer) ernstige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische stoornissen (ASS, angststoornissen en bipolaire stoornis) met daarnaast soms een zintuiglijke beperking en/of lichamelijke aandoening. Een aantal bewoners heeft een visuele beperking, epilepsie, lichamelijke beperking of bijkomende beperkingen vanuit een syndroom. Daarnaast is er ooksprake van ouder wordende bewoners waardoor fysieke vaardigheden afnemen. Bij sommigen is de behoefte aan permanente begeleiding en/of toezicht noodzakelijk.

De begeleider moet bereid zijn en in staat zijn een (professionele) relatie aan te gaan met de bewoner voor een langere tijd.
De omgeving is aangepast aan de vraag van de cliënt waarbij inzicht in over- en onder gevoeligheden betreffende de prikkelverwerking / prikkelregulering een belangrijke rol speelt.
Door de bewoner de structuur en veiligheid te bieden die nodig is, kan hij / zij de energie gebruiken om zich te ontplooien. De ervaren duidelijkheid en orde zijn dus ondersteunend aan het persoonlijk perspectief. Het persoonlijk perspectief wordt in partnerschap (persoon zelf, familie/wettelijke vertegenwoordigers, begeleiding, specialistische diensten, etc.) onderzocht. Er wordt multidisciplinair samengewerkt vanuit het persoonlijk plan van de bewoner, dat jaarlijks methodisch wordt bijgesteld en ondertekend. De orthopedagoog en (AVG) arts zijn partners in het samenwerkingsverband. Uiteraard kunnen op indicatie ook andere (vak)disciplines (incidenteel) betrokken worden in het proces naar optimaal perspectief voor de bewoners.

Over jou

Als begeleider bestaan je werkzaamheden uit het begeleiden van de bewoners met een specifieke zorgvraag (doe wat je zegt en zeg wat je doet). Je werkt vanuit de visie van de locatie. Duidelijke communicatie onderling is van groot belang. Het bieden van veiligheid staat voorop in de begeleiding van de bewoner. Dit gebeurt onder andere door een duidelijke dagstructuur aan te bieden.

Van medewerkers binnen de BLK wordt verwacht professioneel te handelen, maar ook is een uiterst belangrijk aspect de competenties van de medewerkers. (De volgende kernwoorden zijn hierop van toepassing:

- flexibel
- zelfstandig
- persoonlijk leiderschap
- inzet
- visie

Medewerkers voelen zich goed toegerust, werken binnen een gezamenlijk methodisch denk- en werkkader en zijn blijvend leergierig naar nieuwe ontwikkelingen en vernieuwende inzichten.
De begeleider is in staat zijn benadering en omgang aan te passen aan de belevingswereld van de bewoner, waar hij/zij rekening houdt met autisme als bijkomende handicap, waardoor de bewoner zich geaccepteerd en begrepen voelt.

Functie eisen

- Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste;
- ·En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, dan hopen wij dat we kennis met je mogen maken;
- Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden;
- Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken;
- Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
- Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kan daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;
- Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren;
- Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
- Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
- Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
- Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht;
- En uiteraard heb je een passende opleiding of bent bereid een opleiding te volgen.

Dit bieden wij

- We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
- Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40);
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
- Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
- Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de button solliciteren.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld, recruiter, door te bellen naar 06-11283079. Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
Solliciteer