Begeleider B BBL-weg 9

Begeleider B (20-30 uur)
Voor locatie BBL-weg 9

Let op: dit betreft géén BBL leerplek, de naam van de locatie is BBL-weg

Referentienummer
150
Uren
20 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Salaris
FWG40

Intro

Algemene info

Houd je van uitdaging!

Houd je van het opbouwen van relaties!

Houd je van ontwikkelen!

Houd je van psychiatrie!

Dan zoeken we jou!

Locatie: BBL-weg 9 De BBL-weg 9 is een Bijzondere Leefkern (BLK) waar 12 cliënten wonen vanaf een ZZP 7 indicatie. De cliënten hebben een (licht-matig) verstandelijke beperking in combinatie met een psychiatrisch ziektebeeld of een verslaving die op de voorgrond staat. De dames en heren verschillen in leeftijd tussen 21 en 66 jaar. De cliënten geven aan dat zij een begeleider nodig hebben die duidelijk is, helder communiceert, grenzen kan stellen en een sterk empathisch vermogen. Ook vinden wij het van belang dat jij, door alles wat zij zelf in hun levens hebben meegemaakt, goed in staat bent dit te relativeren.

Jouw kracht zit in het opbouwen van langdurige relaties met de cliënten. Daarmee wil jij bereiken dat de cliënten zichzelf durven te ontwikkelen.

Iedereen heeft een eigen appartement op de BBL-weg 9. Vanuit deze appartementen worden afspraken met de cliënten gemaakt, worden gesprekken gevoerd en kan ieder zijn of haar eigen ding doen. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de gezamenlijke ruimte, in dit geval, de woonkeuken.

Doordeweeks gaat een deel van de cliënten naar zijn of haar eigen dagbestedingslocatie, verspreid over de werkplekken binnen Vanboeijen. Daarnaast biedt de BBL-weg 9 dagbesteding aan huis.

Over jou

Binnen de BBL-weg 9 wonen mensen met autisme of hechtingsproblematiek met traumatische levenservaringen en zijn daardoor sterk afhankelijk van jou als persoon. Jij bent de belangrijke ander waarmee ze de dag goed kunnen doorbrengen en zichzelf durven laten zien en ontwikkelen om op deze manier veelal traumatische ervaringen vanuit het verleden te kunnen verwerken. Dit doe jij door de mens goed te leren kennen en op relatieniveau het gesprek aan te gaan in wat de cliënt wil en aankan. Dit realiseer jij o.a door jouw voorspelbaarheid- en consequent handelen naar zowel cliënten als collegas. Het is belangrijk dat je begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een omgeving die onrustig kan zijn.

Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent emotioneel beschikbaar om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen en deze zelf ook uit te stralen. Er wordt individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in jouw werk en in jezelf.

Functie eisen

Als begeleider beschik je over een afgeronde gerichte opleiding op, minimaal, niveau 3 (bijvoorbeeld SAW, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Social Work, Toegepaste psychologie) en daarnaast:

Heb jij aantoonbare kennis en ervaring in het werken met deze doelgroep; Heb jij kennis van hechtingsproblematiek, autisme en overige psychiatrie; Beschik jij over CFB-technieken die je kan toepassen tijdens escalaties; Beschik jij over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collegas, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen); Bezit jij de vaardigheid om 1 op 1 begeleiding te kunnen bieden;

Dit bieden wij

Een uitdagende, unieke en zeker ook leerzame werkplek; Betrokken en professionele collegas; Coaching op de werkplek; Interne scholingen, waaronder IZB (intensieve zorg en begeleiding) inclusief diploma; Het kunnen meepraten en meebeslissen over de locatie.

Gunstige arbeidsvoorwaarden Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider BLK is ingedeeld in functieschaal 40. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2807,- bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollictatieprocedure

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze na 1 jaar omgezet in een vast dienstverband.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar ons toe via de button solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen naar 06-11283079 .

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.


Solliciteer