Begeleider B, BBL-weg 4

Begeleider B (24-30 uur)
Voor locatie BBL-weg 4

Let op: dit betreft géén BBL leerplek, de naam van de locatie is BBL-weg.

Referentienummer
86
Uren
24 uur
Salaris
FWG40

Intro

Algemene info

De BBL-weg 4 is een Bijzondere Leefkern (BLK) waar 18 cliënten een vaste woonplek hebben, tevens zijn er 4 crisisplaatsen. Het gebouw is opgedeeld in 4 gangen waarbij elke gang zijn eigen kleuring heeft gebaseerd op gedrag, behoefte aan interactie en hulpvraag. De cliënten variëren in niveau en vraag, maar in grote lijnen hebben ze een licht tot matige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische ziektebeelden en of trauma. Ze zijn niet goed in staat om vanuit zelfstandigheid invulling aan hun dag te geven en daarom krijgen ze intensieve begeleiding (ZZP 7 + meerzorg).

Iedereen heeft een eigen appartement op de BBL-weg. Vanuit deze appartementen worden afspraken met de cliënten gemaakt, worden gesprekken gevoerd en kan ieder zijn of haar eigen ding doen. Afhankelijk van dag en stemming kunnen sommige activiteiten in groepsverband plaatsvinden. De meeste cliënten krijgen hun dagbesteding vanuit huis aangeboden, al dan niet in kleine groepen.

De cliënten geven aan dat zij een begeleider nodig hebben die duidelijk is, helder communiceert, grenzen kan stellen en een goede dosis humor bezit. Ook vinden het van belang dat jij, door alles wat zij zelf in hun levens hebben meegemaakt, ook wel wat levenservaring meebrengt. Jouw kracht zit in het begeleiden van deze cliënten, ADL-taken voer jij weinig tot niet uit op deze werkplek.

De functie van begeleider op deze locatie gaat veelal over begeleiden van de cliënten en er voor te zorgen dat er zo min mogelijk escalaties ontstaan. Het team werkt goed samen en weet zo in te spelen op gedragingen van iedere unieke cliënt op deze groepen.

Over jou

Het voornaamste doel van jouw functie is zorgdragen voor een goede dag van de cliënten van de BBL-weg. Dit realiseer jij o.a. door jouw voorspelbaarheid- en consequent handelen naar zowel cliënten als collegas. Het is belangrijk dat jij begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een hectische omgeving waar veel onrust kan zijn. Je houdt je daarom goed aan de dagprogrammas van de cliënten, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de cliënt als naar collegas. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de cliënt en om in beeld te zijn bij de cliënt met daarbij een gepaste professionele afstand.

Het voornaamste doel van jouw functie is het zorgdragen voor een goede dag van de cliënten. Daarnaast ondersteun jij de cliënten bij hun individuele dagprogramma vanuit de appartementen en de activering per individu. Hierbij maak jij gebruik van de expertise van de PBers en ondersteun jij de PBer ook door het geven van tips of adviezen. Je hebt een methodische werkhouding en aandacht voor zorgvuldige rapportage. Er wordt van je verwacht dat je communicatief sterk bent en daarmee goed instaat jouw visie en mening te kunnen beargumenteren. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en ben je bereid, indien nodig, een stap extra te doen.

Functie eisen

 • Je hebt een passende opleiding afgerond zoals SPW of SAW niveau 4;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met deze doelgroep;
 • Je hebt kennis van autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je beschikt over CFB-technieken die je kan toepassen tijdens escalaties;
 • Je hebt een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collegas, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
 • Je bezit over de vaardigheid om 1 op 1 begeleiding te kunnen bieden.

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40 );
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079 .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.


Solliciteer