Begeleider - woonboerderij Anderen

Referentienummer
1804.26314
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
20 uur
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
15-05-2018
Salaris
FWG 30

Functiebeschrijving

Vanboeijen is voor op zoek naar stevig in de schoenen staande
 

Begeleider

(20 uur per week)

Plaats: Anderen
 

Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijf altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je collega’s verder vorm geven.


En laten we eerlijk zijn, het is een pittige job. Je bent 1-op-1 begeleider van een bewoner met een specifieke zorgvraag. De bewoner kan verbaal en fysiek sterk uit de hoek komen. En hoe ga jij daarmee om? Onze bewoners wensen iemand die ook dan naar hun gedrag kijkt en luistert en naar mogelijkheden kijkt.

Samen met de persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Je observeert de bewoner en kijkt hoe deze fysiek en psychisch in de dag staat. Omdat je 1-op-1 de begeleiding verzorgt ben je in staat zelfstandig te handelen in situaties die daarom vragen.

Iedere bewoner heeft een persoonlijk plan waar jij mee werkt.


In Anderen staat de prachtige woonboerderij waar jij komt te werken. De woning in Anderen is een ruim opgezette boerderij. Alle bewoners hebben hun eigen ruime appartement met keuken, aparte slaapkamer en een badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar bewoners gezamenlijk kunnen eten, mocht daar behoefte aan zijn. De bewoners variëren in de leeftijd van 23 tot 62 jaar. Op dit moment wonen er acht heren en één vrouw. Naast een verstandelijke handicap is er sprake van autisme. Bijna iedereen werkt op de natuurwerkplaats, die achter de woning ligt.

Functie-eisen

20 uur

Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.

En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.

 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen;
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s;
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen.
   

Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht.


En uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 3 met al de nodige werkervaring.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk;
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen;
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s;
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling;
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
   

Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.449,- bruto bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.
 

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 15 mei 2018 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.


De gesprekken vinden in overleg plaats.
 

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Corien de Jong, Zorgmanager, telefoonnummer 06-20859367.

Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct