Begeleider - Weekendkracht te Havelte gecombineerd met flexuren

Referentienummer
1803.25131
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
20 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
21-03-2018
Salaris
FWG 30

Functiebeschrijving

Vanboeijen is op zoek naar een  enthousiaste, betrokken en stevig in de schoenen staande begeleider (voor twee weekenden in de maand, in combinatie met uren voor Plan & Flex)
 

Plaats: Havelte. Voor 20 uren per week, voor de periode van een jaar
 

Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner, de verwanten en jij en je collega’s werken samen.

Jij staat positief in het leven en ‘ja maar’ staat niet in jouw woordenboek. Samen met je teamleden sla je de handen ineen om een sterk en inspirerend team neer te zetten. Jij bent je ervan bewust hoe belangrijk een goed draaiend team is. Voor de cliënt, zijn verwanten en jou en je collega’s.

Informatie over de locatie
Op de locatie waar je komt te werken, aan de Sleutelbloem 2 in Havelte, in een appartementencomplex aan de rand van een nieuwbouwwijk, wonen 22 cliënten met zeer uiteenlopende zorgvragen. Diensttijden variëren, op de woning wordt met slaapdiensten gewerkt, maar ook met korte diensten op de ochtenden.

Op de benedenverdieping wonen 11 cliënten wonen met een diverse zorgvraag. De overname van de ADL neemt een grote plaats in, meerdere cliënten zijn afhankelijk van een rolstoel. Kennis van ouderen is gewenst. Zo ook signaleren, begeleiding aanpassen waar nodig, affiniteit en kennis van en met verpleegtechnische handelingen. Kennis van epilepsie en autisme is een pré.

Op de bovenverdieping wonen 11 clienten met een diverse zorgvraag. Deze is overwegend begeleidingsgericht. Het bieden van structuur en begrenzing en het zorgen voor duidelijkheid en sfeer zijn daar sleutelwoorden.

Binnen De Sleutelbloem wordt door de week ook aan een aantal bewoners dagbesteding geboden. In overleg zou je daar op gezette tijden ook ingezet kunnen worden. De andere uren in dit contract kun je via Plan&Flex worden ingezet.

Functie-eisen

20 uur

Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.

Als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.

 

 • Ervaring in het werken met de doelgroep; diverse zorgvragen en verstandelijke niveaus.
 • Kennis en ervaring met autisme, epilepsie en ouderen met bijkomende vragen
 • Een zelfstandige werkhouding met een stevig incasseringsvermogen
 • Het vermogen om te zorgen voor sfeer en structuur;
 • Een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking;
 • Een heldere en duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collega’s, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
 • Het vermogen om te reflecteren op je eigen handelen;
 • Zelfstandig kunnen functioneren, maar ook samen kunnen werken;
 • Met de nodige vindingrijkheid en creativiteit kunnen functioneren;
 • Je ziet kansen en kunt deze benutten
 • Kun je omgaan met transfermateriaal of ben je bereid je hierin te scholen.
   

Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij aan verbale en soms ook fysieke agressie die soms ook op jou is gericht.

Natuurlijk heb je ook een passende opleiding als SPW of SAW of MBO-V met al de nodige werkervaring.

Nadere informatie

Als begeleider ondersteun je de cliënten bij hun individuele dagprogramma binnen de woning. Je hebt een vooruitziende blik en bent zelfstandig in het nemen van beslissingen. Je hebt een methodische werkhouding en aandacht voor zorgvuldige rapportage.

Er wordt multidisciplinair gewerkt. Je rol binnen het team is proactief waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. Daarnaast ben je flexibel ingesteld. Je bent bereid indien nodig een stap extra te doen. Je staat open voor feedback.
 

Arbeidsvoorwaarden.

Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2449,00 bij een fulltime dienstverband.
Daarnaast biedt Vanboeijen onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en heeft Vanboeijen collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd. Mensen met een vaste aanstelling binnen Vanboeijen behouden hun vaste aanstelling.
 

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 21 maart naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.
De gesprekken vinden plaats op 29 maart 2018.
 

De vacature wordt intern en extern geplaatst, mobiliteitskandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Kramer, zorgmanager. Mobiel bereikbaar op 0630173654 of Marloes de Boer, intercedent. Mobiel bereikbaar op telefoonnummer 06-20278649 

Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct