Begeleider - Terraplein 6&8

Referentienummer
1807.28593
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
20 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
19-07-2018
Salaris
FWG 35

Functiebeschrijving

Voor de woonlocatie Terreplein 6&8 zijn wij per direct op zoek naar 1 enthousiaste en gedreven medewerker voor de functie van
 

                               Begeleider voor 20 uur per week
 

Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Samen met het team lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Je observeert de bewoner en kijkt hoe deze fysiek en psychisch in de dag staat. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je (nieuwe) collega’s verder vorm geven.
 

Waar kom je te werken

Op Terreplein 6 en op Terreplein 8 wonen op beide woningen 8 volwassen cliënten. Deze cliënten hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en vaak bijkomende (psychische) problematiek. Stemmingswisselingen, autisme, temperamentvolle persoonlijkheid. Bij het ouder worden zien we vaak dat het grillige gedrag in frequentie en heftigheid afneemt. Op Terreplein 6 kan er sprake zijn van fysieke en verbale agressie.
 

Op Terreplein 6&8 word gebruik gemaakt van til en hulpmiddelen, men heeft behoefte aan veiligheid, duidelijkheid, structuur en overzicht. Sommige cliënten beschikken over enig mate van zelfstandigheid of hebben ondersteuning nodig in de ADL zorg waarbij de nadruk ligt begeleiding. In sommige gevallen word adl zorg geheel overgenomen. Binnen deze woningen ligt de nadruk op appartement gericht wonen en is de begeleiding meer op het individu gericht. Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteunende communicatie in de begeleiding.
 

Basishouding

Medewerkers dienen in hun doen en laten erg voorspelbaar en consequent te zijn, als persoon en als team. Zij zijn zich bewust van de mogelijkheden van de cliënt waarbij de medewerker de stabiele factor is. Dit vraagt om een duidelijk dagprogramma, huisregels en afspraken binnen een team. Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de cliënt als naar collega’s. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de cliënt en om in beeld te zijn bij de cliënt met daarbij een gepaste professionele afstand.

Functie-eisen

20 uur

Medewerkers moeten kennis hebben van problematiek van ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking met ouderdomsverschijnselen, diabetes en autisme, met de daarbij behorende verpleegtechnische handelingen en begeleiding.


Als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken:

-           Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;

-           Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen;

-           Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s;

-           Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;

-           Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;

-           Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren;

-           Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;

-           Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;

-           Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;

-           Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.
 

Daarnaast krijg je bij ons:
-           De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk;

-           Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen;

-           Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s;

-           Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
 

Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.662,- bruto bij een fulltime dienstverband.


Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 19 juli naar ons toe via de link “solliciteren”.


De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Informatie en sollicitatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda Trip, zorgmanager te bereiken via telefoonnummer 0628415210
 

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 19 juli naar ons toe via de link “solliciteren”.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct