Begeleider - Poolster 29

Referentienummer
1905.36578
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
22 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
30-07-2019
Salaris
FWG35

Functiebeschrijving

“Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.”

Over de locatie
De Poolster is een appartementencomplex in de woonwijk “Krakeel” in Hoogeveen, waar twaalf mensen met een verstandelijke beperking wonen. Het complex bestaat uit twee verdiepingen, op beide verdiepingen wonen zes bewoners die een eigen appartement bewonen met douche- en toiletruimte en een kitchenette. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer.


Op de Poolster wonen momenteel 6 vrouwen en 6 mannen. De bewoners populatie is divers. Het zijn volwassenen met uiteenlopende verstandelijke beperkingen. Daarnaast kan er sprake zijn van psychiatrische problematiek, autisme en lichamelijke beperkingen. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 22 en 65 jaar. De begeleidingsvragen van de bewoners lopen uiteen van totale overname ADL, tot aan het begeleiden van zo zelfstandig mogelijk wonen. Verbale agressie komt voor.


De meeste cliënten op de bovenverdieping hebben baat bij een duidelijke leefomgeving en duidelijke afspraken. Een begeleiding vanuit de 5 W’s gezien is hier een pre. De cliënten maken gebruik van hun appartement, ze ondernemen hier zelfstandig activiteiten zoals muziek luisteren, computeren, tv kijken, knutselen, Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen om de gezamenlijke huiskamer te gebruiken voor bijvoorbeeld de maaltijden, gezamenlijke momenten zoals koffiedrinken. Hier wordt dan ook dagelijks gebruik van gemaakt.


De cliëntenpopulatie op de benedenverdieping is meer belevingsgericht, ouderdom komt om de hoek kijken. De zelfredzaamheid is bij velen lager dan boven. Verzorging speelt hier meer een rol, deels overname van ADL. Er zijn 2 bewoners die gebruik maken van een rollator en buitenhuis van een rolstoel. De cliënten wonend op de beneden verdieping maken voornamelijk gebruik van de gezamenlijke huiskamer en minder gebruik van de mogelijkheden van een appartement.

Functie-eisen

22 uur

Over jou
Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.

 • Je beschikt over een afgeronde gerichte opleiding op minimaal niveau 4 en je hebt enige jaren ervaring;
 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen;
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s;
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen;
 • Voor de doelgroep waar je mee werkt is het belangrijk dat je kennis hebt van autisme en goed weet om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Nadere informatie

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1800 en maximaal €2675 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/76

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.