Begeleider - Middenweg 22: Bijzondere leefkern

Referentienummer
1806.27768
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
> 24 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
27-06-2018
Salaris
FWG 35

Functiebeschrijving

Voor onze locatie Middenweg 22 j t/m u is Vanboeijen op zoek naar een enthousiaste en gedreven begeleider

(minimaal 24 uur)
 

Informatie over de locatie

Binnen de BLK Middenweg 22ju wonen 13 cliënten mensen met een ZZP 7 indicatie. Soms met een aanvullende toeslag. Er is sprake van meervoudige zorgvragen op het gebied van (zeer) ernstige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische stoornissen (ASS, angststoornissen en bipolaire stoornis) met daarnaast soms een zintuiglijke beperking en/of lichamelijke aandoening. Een aantal bewoners hebben een visuele beperking, epilepsie, lichamelijke beperkingen of bijkomende beperkingen vanuit een syndroom. Daarnaast is er sprake van ouder wordende bewoners waardoor fysieke vaardigheden afnemen. Bij sommigen is de behoefte aan permanente begeleiding en/of toezicht noodzakelijk.


Basishouding

De begeleider moet bereid zijn en in staat zijn een (professionele) relatie aan te gaan met de bewoner voor een langere tijd. De omgeving is aangepast aan de vraag van de cliënt waarbij inzicht in over- en onder gevoeligheden betreffende de prikkelverwerking / prikkelregulering een belangrijke rol speelt.

Door de cliënt de structuur en veiligheid te bieden die nodig is, kan hij / zij de energie gebruiken om zich te ontplooien. De ervaren duidelijkheid en orde zijn dus ondersteunend aan het persoonlijk perspectief. Het persoonlijk perspectief wordt in partnerschap (persoon zelf, familie/wettelijke vertegenwoordigers, begeleiding, specialistische diensten, etc.) onderzocht.


Doel van de functie

Als begeleider bestaan je werkzaamheden uit het begeleiden van cliënt met een specifieke zorgvraag (doe wat je zegt en zeg wat je doet). Je werkt vanuit de visie van de locatie. Duidelijke communicatie onderling is van groot belang. Het bieden van veiligheid staat voorop in de begeleiding van cliënt. Dit gebeurt onder andere door een duidelijke dag structuur aan te bieden.

Functie-eisen

> 24 uur
 • Begeleiders beschikken over de nodige kennis en ervaring van deze doelgroep, zodat gedrag sneller in de juiste context begrepen kan worden. Zij waarderen en vertrouwen hun intuïtief die hen tevens daadkrachtig maakt op de momenten dat dit gevraagd wordt.
 • De begeleider is in staat op flexibele wijze situationeel te begeleiden, zodat de cliënt op een passende manier wordt geholpen en zich zo zelfstandig mogelijk kan ontwikkelen.
 • De begeleider kan met grote mate van onzekerheid/spanning omgaan en is niet snel van zijn stuk te brengen. De begeleiders hebben affiniteit met de doelgroep.
 • De begeleider communiceert helder met collega’s waar door hij/zij anderen mee kan nemen in zijn/haar beslissingen.
 • De begeleider is in staat om zijn eigen handelen te omschrijven en te onderbouwen, op interactieve wijze zijn visie op het vak te ontwikkelen, waardoor hij in staat is visie en kennis over te dragen naar collega’s.
 • De begeleider reflecteert op eigen denken en handelen. Wisselt informatie uit over cliënten en werkzaamheden met collega’s en andere disciplines.
   

En verder heb je als begeleider een afgeronde gerichte opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld SPW of SAW of verpleegkundige B (of verwante opleiding) en minimaal één jaar werkervaring met de doelgroep:

 • Je hebt kennis van en ervaring met autisme, moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische ziektebeelden;
 • Je doet wat je zegt en zegt wat je doet;
 • Je werkt vanuit eigen kracht en bent in staat tot reflectie op eigen gedrag;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken;
 • Je kunt methodisch werken, je bent flexibel en neemt initiatieven;
 • Je bent in staat snel mee te bewegen met veranderingen;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt zowel individueel als in teamverband werken.

Nadere informatie

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35 en krijg je 2 extra periodieken toegekend gekoppeld aan het werken in een BLK/BWK. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2662, - bij een fulltime dienstverband.
 

We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar, met kans op een vast dienstverband.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 27 juni 2017 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met, zorgmanager via Marike Veninga, telefoonnummer 06-53222569.


Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct