Begeleider - Middenweg 16

Referentienummer
1903.34258
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
> 24 uur
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
06-04-2019
Salaris
FWG40

Functiebeschrijving

Voor de locatie “Middenweg 16” is Vanboeijen op zoek naar een enthousiaste en gedreven 

Begeleider

(minimaal 24 uren per week) 

Informatie over de locatie

Op Middenweg 16 wonen kinderen/jongeren in de leeftijd van 10-23 jaar met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Naast deze beperking kan sprake zijn van hechtingsproblematiek, autisme, ADHD en kenmerken als een stoornis in prikkelverwerking, communicatie of motoriek.

De cliënten functioneren op een (zeer) jong sociaal-emotioneel niveau, gedragsproblematiek komt voor evenals agressie. De begeleiding richt zich op het bieden van een veilige basis. Zij doet dit vanuit een lage EE. De begeleiding stimuleert de ontwikkeling van de cliënten en ondersteunt, waar nodig, bij de ADL. Op de locatie Middenweg 16 komt verbale en (forse) fysieke agressie voor, daarom is kennis en ervaring in controle fysieke beheersing (CFB) noodzakelijk. 

Doel van de functie

Als professional ben je voorspelbaar en consequent in wat je doet. Afspraak is afspraak en de dagprogramma’s zijn leidend. Je bent je bewust van mogelijkheden van cliënten en beseft dat jij de stabiele factor bent. Binnen het team stel je je open op, heb je oog voor je collega’s en ga je met elkaar op zoek. In lastige situaties ben je er voor elkaar en vang je elkaar op wanneer dat nodig is.

De cliënten hebben een permanent “lijntje” met de begeleider nodig om basisveiligheid te ervaren (nabijheid) en vragen dat je sensitief bent in het opvangen van verbale en non-verbale signalen. Vanwege de grote diversiteit op de groepen is het belangrijk dat je je communicatie kunt aanpassen aan de cliënt en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Er wordt individuele inzet gevraagd om je echt te verdiepen in de vraagstelling van het kind/jongere. We verwachten van medewerkers dat ze doorzetten, ook op momenten dat het even moeilijk gaat. De cliënten hebben veiligheid nodig om zich prettig te voelen en het beste van zichzelf te kunnen laten zien.

Functie-eisen

> 24 uur

Als begeleider beschik je over een afgeronde gerichte opleiding van minimaal niveau 3 en heb je affiniteit met de doelgroep.

 • je hebt kennis en ervaring met autisme en aanverwante stoornissen, hechtingsstoornis en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • je kunt ontwikkelingsgericht werken;
 • je kunt methodisch werken, je bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • je bent enthousiast, positief en een doorzetter;
 • je hebt een zelfstandige werkhouding en durft beslissingen te nemen;
 • je hebt kennis en ervaring hebben fysieke weerbaarheid (CFB).

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

 • mooi werk waar je trots op kunt zijn;
 • meepraten en meebeslissen over de locatie / dienst waarvoor je werkt (samen verantwoordelijk);
 • een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen;
 • een prettige werkomgeving en plezierige collega’s! 


Gunstige arbeidsvoorwaarden

Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 40. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.807, - bij een fulltime dienstverband. We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 06 april naar ons toe via https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/57 

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Corien Woudstra, zorgmanager Kind en Jeugd a.i., telefoonnummer 06-13469893. Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.