Begeleider - Middenweg 11

Referentienummer
1803.25305
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 18 en maximaal 24 uren per week
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
26-03-2018
Salaris
FWG 30

Functiebeschrijving

Voor onze woning Middenweg 11 zijn we opzoek naar een

daadkrachtige:
 

begeleider

(18 – 24 uur in de week)
 

Heb je zin in een leuke uitdaging?
Komend najaar zullen 5 bewoners van BBL weg 11 beneden gaan verhuizen naar de Middenweg 11. Een aantal bewoners van Middenweg 11 gaan weer verdeeld over andere locaties verhuizen. Al met al: een hectische tijd! Voor nu en ook in de toekomst hebben we extra krachten nodig om dit te kunnen stroomlijnen. We zoeken een begeleider die zin heeft om er samen met een mooi team één geheel van te maken en ervoor te zorgen dat de bewoners zo min mogelijk last hebben van de verhuizing.
 

Doelgroep

Binnen Middenweg 11 en BBL weg 11 wonen voornamelijk bewoners met een ZZP 7 indicatie waarvan 3 aangevuld met meerzorg. Van de bewoners die Middenweg 11 gaan verlaten hebben er een aantal ZZP 5. Alle cliënten hebben doordeweeks dagbesteding, hun dagelijkse werk- en bezigheden zijn sterk uiteenlopend. Van lichamelijk inspannend werk tot meer belevingsgerichte activiteiten.

Naast de verstandelijke beperking is er ook sprake van lichamelijke handicaps en stoornissen, zoals autisme, epilepsie, dwangmatigheid, doof en/of slechtziendheid en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij sommige cliënten is er sprake van wegloopgedrag.
 

Basishouding

De begeleider speelt een belangrijke rol in het vervullen van het perspectief van de cliënten.

Cliënten hebben duidelijke behoefte aan structuur en duidelijkheid, waarin hun individuele dagprogramma gevolgd wordt en leidend is. Daarnaast zullen zich altijd onverwachte situaties voordoen, dit vraagt om creativiteit en inzicht. Binnen de woning wordt gewerkt met de RADAR methodiek, waarin het essentieel is dat je in staat bent om spanningsopbouw bij cliënten tijdig te signaleren zodat je preventief kan handelen. Daarnaast is het van belang dat de begeleider een open en onderzoekende houding kan aannemen en leert te vertrouwen op zijn/haar intuïtie. Vervolgens is het belangrijk om te kunnen reflecteren op je handelen en kan benoemen waarom je welke keuzes hebt gemaakt. Er is sprake van intensieve begeleiding t.b.v. een veilige leefomgeving, met veel begeleiding, verzorging en gedragsregulering.
 

Functie-informatie

Er wordt gewerkt met een gestructureerd individueel dagprogramma gebaseerd op de 5 W’s (wie, wat, waar, wanneer en hoe), waarin veel herhalende activiteiten plaats vinden; ook de vrije tijd is hierin meegenomen.

Er wordt gewerkt met ondersteunende communicatie in de vorm die op de individuele cliënt toegespitst is op basis van niveaubepaling (ComVoor, CPZ).

De begeleiders werken met een lage EE benadering en kennis van sensorische integratie, ervaringsordening en autisme.

Het persoonlijk perspectief wordt in partnerschap (persoon zelf, familie/wettelijke vertegenwoordigers, begeleiding, specialistische diensten, etc.) onderzocht. Er wordt multidisciplinair samengewerkt vanuit het persoonlijk plan van de cliënt, dat jaarlijks methodisch wordt bijgesteld en ondertekend. De orthopedagoog en (AVG) arts zijn partners in het samenwerkingsverband. Uiteraard kunnen op indicatie ook andere (vak)disciplines betrokken worden in het proces naar optimaal perspectief voor de bewoners.

Ook kunnen teamleden ondersteuning van de gedragskundige inroepen voor het bijstellen van de zorgplannen en het daarbij horende perspectief van de cliënt.

Functie-eisen

Minimaal 18 en maximaal 24 uren per week

Als begeleider ben je

 • Flexibel, besluitvaardig en creatief
 • In bezit van een afgeronde opleiding minimaal niveau 3 (bv. SPW-3)
 • In staat te werken vanuit de visie en missie van Vanboeijen
 • Zelfstandig en kun je tevens in teamverband werken
 • In staat structuur te bieden en duidelijk te zijn
 • In staat om te gaan met grensoverschrijdend gedrag
 • In staat feedback te geven en ontvangen
 • Relativerend en vernieuwend
 • Ben je in balans

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

 • Een uitdagende werkplek
 • Een flexibel en enthousiast team
 • Coaching op de werkplek door je directe collega’s
   

Gunstige arbeidsvoorwaarden
De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30 (opleiding eisen o.a. SPW ). Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2481,-

Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-gehandicaptenzorg. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht

Sollicitatie richten aan

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paulien Schildkamp (zorgmanager), 06-53223061.

Je gemotiveerde sollicitatiebrief + CV kun je vóór 26 maart 2018 versturen via onderstaande button.


De vacature wordt tegelijkertijd in- als extern geplaatst.

Overige informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct