Begeleider - flexpool (flexer)

Referentienummer
1906.36813
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 8 en maximaal 24 uren per week
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
30-09-2019
Salaris
FWG35

Functiebeschrijving

Ben jij de begeleider die Vanboeijen zoekt?
Wij zoeken flexibel inzetbare collega’s die in Assen en omgeving willen werken in de functie van:

Begeleider flexpool (flexer)

(8-24 uren)

Algemene informatie
Vanboeijen is een instelling die volop in ontwikkeling is en mogelijkheden biedt aan cliënten en medewerkers om zich te ontplooien. Vanboeijen biedt 24 uur per dag ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden. De cliënten van Vanboeijen hebben een duidelijke zorgvraag waar we creatief en zorgvuldig mee omgaan. Zij vragen, afhankelijk van hun mogelijkheden o.a. om (intensieve) begeleiding, verzorging bij de dagelijkse levensbehoefte, gezelligheid en respect. Dit maakt deze functie uitdagend en gevarieerd.

Functie-informatie
Vanboeijen zoekt flexibel inzetbare begeleiders. Als flexer werk je met een vast aantal uren op in en rondom Assen bij verschillende woon- of dagbesteding locaties. Je biedt onze cliënten begeleiding en/of verzorging, afhankelijk van de individuele zorgvraag en doelgroep.

Je geeft zelf middels ons systeem aan wanneer je beschikbaar bent om te werken. Als één van onze locaties personele tekorten heeft en jij bent beschikbaar, wordt jij via het roostersysteem ingepland voor de dienst.

Basishouding

Van flexers verwachten wij dat zij voorspelbaar en consequent zijn in hun handelen. Zij zijn zich bewust van de mogelijkheden van de cliënt waarbij de medewerker de stabiele factor is. Voor een flexer is het eveneens van belang dat je makkelijk kan schakelen wanneer de situatie daar om vraagt. Flexers zijn sensitief en kunnen (non)verbale signalen van cliënten, maar ook van hun collega’s opvangen. Ze stralen rust en overzicht uit, zowel naar de cliënt als naar collega’s.

Functie-eisen

Minimaal 8 en maximaal 24 uren per week

Wat vragen wij van een flexer:

 • een afgeronde opleiding, op minimaal niveau 3 (bijvoorbeeld SAW of verpleegkunde);
 • kennis van en ervaring met autisme;
 • kennis en ervaring met psychiatrische problematiek in combinatie met verstandelijke beperking en/of kennis en ervaring met mensen met een (ernstig) meervoudige beperking;
 • ondernemend zijn, keuzes kunt maken en deze kunnen onderbouwen;
 • flexibele inzetbaarheid;
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • betrouwbaarheid.

  Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
 • methodisch handelen: gaat systematisch en overwogen te werk om een bepaald doel te bereiken met behulp van een stappenplan;
 • flexibiliteit: je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • communiceren: je geeft de anderen informatie (ideeën, meningen, voorstellen) op een manier die ze begrijpen. Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie);
 • je bent in het bezit van een rijbewijs.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

 • diverse werkplekken, maar wel binnen een cluster die bij jouw competenties past;
 • een flexibel rooster waar jij zelf verantwoordelijk voor bent;
 • een contract met een vast aantal uren voor een jaar met kans op een verlenging.

  Gunstige arbeidsvoorwaarden

Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35 of 40, afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt. 

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW, en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatie:

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met kans op verlenging.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar ons toe via de link https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/68

Overige informatie

Meer informatie:

Heb je vragen over deze vacature dan kun je bellen met Stephanie Bindervoet, telefoonnummer 06-30214788.