Begeleider - Dagbesteding Landschapsonderhoud Oudemolen

Referentienummer
1802.24419
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 18 en maximaal 28 uren per week
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
25-02-2018
Salaris
FWG 30

Functiebeschrijving

Informatie over de locatie

LO (landschapsonderhoud) Oudemolen is een dagbestedingslocatie die nu nog in Rolde is gesitueerd. Op Oudemolen krijgen 8 cliënten dagbesteding aangeboden. Oudemolen is een geschikte werkplek voor cliënten die graag buiten willen zijn en de ruimte / vrijheid van de natuur prettig vinden. De doelstelling van deze groep is om in een plezierige, ontspannen sfeer en in samenwerking met alle cliënten aangeboden klussen aan te pakken. Deze klussen zijn bijvoorbeeld het zagen van bomen, hout verwerken (o.a. kloven en klaarmaken voor verkoop) en het onderhouden van wandelpaden. Er wordt samengewerkt met o.a. Staatsbosbeheer. Oudemolen is een BWK (Bijzondere Werkkern) en dit betekent dat de cliënten die hier werken intensieve begeleiding vragen en complex / grensoverschrijdend gedrag (kunnen) vertonen. Iedere cliënt heeft een ZZP 7 indicatie veelal met meerzorg. Deze BWK is specifiek voor cliënten met een verstandelijke beperking in combinatie met bijkomende problematieken op psychiatrisch vlak of ontwikkelingsstoornissen zoals autisme. Het team dat hier werkt bestaat uit 5 collega’s, waar er 3 dagelijks werken. Continuïteit en korte lijnen zijn essentieel voor het werken met deze doelgroep.

Functie-eisen

Minimaal 18 en maximaal 28 uren per week

De werkzaamheden zijn divers. Je zult veelal buiten werkzaam zijn met cliënten. In de begeleiding van deze cliënten focus je je vooral op het gedragsmatige aspect en probeer je door middel van vroegtijdige signalering de cliënten een harmonieuze en vertrouwde werkomgeving te bieden. Concreet betekent dit dat jij structureert, ondersteunt daar waar nodig en veiligheid en voorspelbaarheid biedt. Tevens is de eigen inbreng en het initiatief van cliënten van grote waarde; de begeleiding zorgt voor de juiste voorwaarden. In de grondhouding is luisteren, signaleren en activeren erg belangrijk.

Om werkzaam te zijn binnen beide teams vragen we van een collega dat je ‘er staat’. Cliënten en collega’s moeten op jou terug kunnen vallen.

Naast een gerichte opleiding op niveau 3 verwachten wij dat jij initiatiefrijk en betrokken bent. Jij bent in jouw uitstraling duidelijk en toegankelijk. Je straalt en rust uit. Wat wij vooral zoeken en erg belangrijk vinden is dat jij specifiek kiest voor het werken met deze bijzondere doelgroep, weet wat dit van jou vraagt en stevig staat, in het team én in het werken met deze cliënten. Als collega breng je een gezonde dosis humor mee, heb je passie voor het werk en ben je niet bang om vieze handen te krijgen.

Voor de werkzaamheden op deze locatie is het belangrijk dat jij beschikt over een rijbewijs en affiniteit hebt met natuur! Er wordt bewust gewerkt met een klein team voor de continuïteit en stabiliteit. Dit vraagt een hele grote mate van flexibiliteit. Jouw inzet vindt plaats in goed onderling overleg.

Nadere informatie

Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.481, - bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 25 februari a.s. naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”. De gesprekken vinden plaats op 28 februari a.s.

De vacature worden zowel intern als extern geplaatst, mobiliteitskandidaten hebben voorrang in de procedure.
 

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Roseanne van der Veen, PB-er via het telefoonnummer van Oudemolen: 0613162047 of Marike Veninga Zorgmanager, bereikbaar op: 0653222569.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct