Begeleider - Argusvlinder 6a Meppel

Referentienummer
1803.25252
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 20 en maximaal 28 uren per week
Startdatum functie
zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
22-03-2018
Salaris
FWG 30

Functiebeschrijving

Vanboeijen is voor op zoek naar stevig in de schoenen staande
 

Begeleider

(20-28 uur per week)


Plaats: Meppel

Locatie: Argusvlinder 6a
 

Jij bent degene die deze kinderen hun dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. Je realiseert je dat kinderen heel lief en leuk zijn. Maar ook op een hele andere manier uit de hoek kunnen komen. Daar schrik je niet van. Jij blijft altijd naar mogelijkheden kijken. Hierin sta je niet alleen. Want de kinderen zelf, hun verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Jij denkt hierin graag actief mee.

Samen met de persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Je observeert de bewoner en kijkt hoe deze fysiek en psychisch in de dag staat. Mede omdat je ook 1-op-1 de begeleiding verzorgt ben je in staat zelfstandig te handelen in situaties die daarom vragen.
 

Waar kom je te werken?

Op de locatie waar jij komt te werken, wonen kinderen tot 21 jaar met een matige tot licht verstandelijke beperking en autisme. Voor de kinderen die jij samen met je collega’s begeleidt zorg je voor een gestructureerde en prikkelarme omgeving. Onder andere door een duidelijk vast dagprogramma met ze af te stemmen. Je vindt het logisch dat voorspelbaarheid en herkenbaarheid belangrijk zijn.

Functie-eisen

Minimaal 20 en maximaal 28 uren per week

Wat neem jij mee?

Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.

En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.
 

 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kan daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet.
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen
   

En uiteraard heb je minimaal een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 3 met al de nodige werkervaring.

Nadere informatie

Wat biedt Vanboeijen jou?

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
   

Arbeidsvoorwaarden

Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 30. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.481- bruto bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.
 

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatie

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 22 maart 2018 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.

De gesprekken vinden in overleg plaats.


De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
 

Overige informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie onderdelen; een sollicitatiegesprek, een of meerdere keren meelopen op de locatie en een EQI. (Emotionele Quotiënt Inventarisatie) In het werven en selecteren van potentiële medewerkers wordt vaak specifiek ingezoomd op kennis en ervaring. De wijze waarop je reageert en omgaat met stress wordt minder zichtbaar in een gesprek. Gebleken is dat de  Emotionele Quotiënt- inventarisatie (EQ-i) een goede indruk geeft in welke mate je al toegerust bent om succesvol om te gaan met de eisen en de druk die deze complexe cliëntpopulatie met zich meebrengt. Ook kan er een voorspelling gedaan worden of/en in welke mate je daar verder in kunt ontwikkelen.

De resultaten van de EQ-i zijn een onderdeel van de sollicitatieprocedure om samen met andere bronnen (sollicitatiegesprekken, meelopen, antecedentenonderzoek) te komen tot een meer evenwichtig beeld van de geschiktheid van de sollicitant.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joris Veldmaat, Zorgmanager, telefoonnummer 06-53523341.  Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze functie bij Vanboeijen?

solliciteer direct