Begeleider - Anreperstraat 208

Referentienummer
1906.36762
Branche
Gehandicaptenzorg
Uren
Minimaal 20 en maximaal 28 uren per week
Startdatum functie
Zo spoedig mogelijk
Einddatum sollicitatie
30-07-2019
Salaris
FWG35

Functiebeschrijving

Over de locatie
Jij komt te werken op de Anreperstraat 208. De Anreperstraat is een boerderij aan de buitenrand van Assen. Een unieke locatie met vrij uitzicht over velden en akkers met de nabijheid van Park Diepstroeten. Jij gaat aan de slag binnen een hecht en enthousiast team waarin je samen verantwoordelijkheid draagt voor de begeleiding en zorg van de bewoners. Binnen de Anreperstraat is er een actief locatie overleg. Daarnaast is er grote betrokkenheid van vrijwilligers in de vorm van de ‘Vrienden van de Anreperstraat’. Vanuit dit initiatief worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

Op de Anreperstraat wonen 14 bewoners. 12 bewoners wonen in de boerderij, voornamelijk in één kamer appartementen. 2 bewoners wonen naast de boerderij in externe appartementen. De boerderij heeft de beschikking over een ruime keuken en woonkamer. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze gezamenlijke ruimtes, waar gekookt, gegeten, televisie gekeken en koffie gedronken wordt.
Een aantal bewoners worden groepsgericht begeleid, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de individuele wens van de bewoner. De andere bewoners worden overwegend vanuit hun eigen appartement begeleid. Tot slot zijn er twee bewoners die één-op-één worden begeleid. 
De bewoners variëren in leeftijd van 29 tot 70 jaar. Veel bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking een stoornis in het autistisch spectrum. Een aantal bewoners zijn bekend met psychiatrische stoornissen. Er zijn voornamelijk ZZP 6 en ZZP 7 indicaties. Er is een grote diversiteit in ondersteuningsvragen. Deze lopen uiteen tot het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven. Bij een aantal bewoners is er sprake van een redelijke zelfredzaamheid. Agressie komt soms voor bij onduidelijkheid, overprikkeling of onveiligheid.

Functie-eisen

Minimaal 20 en maximaal 28 uren per week

Over jou

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond, zoals SPW of SAW niveau 4;
 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk.
   

Begeleidingsstijl
Vanwege de diversiteit in ondersteuningsvragen zoeken wij een begeleider die breed inzetbaar is en in staat is om te schakelen tussen verschillende hulpvragen. Jouw begeleidingsstijl kenmerkt zich in openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. De vraag van de bewoner is leidend, jij speelt daarop in door te kijken wat de bewoner (aan)kan. 
Wat neem jij mee?

 • Je bent in staat je houding en gedrag aan te passen aan de vraag van de bewoner;
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als bij je collega’s;
 • Je hebt kennis van autisme;
 • Je hebt kennis omtrent het inzetten van ondersteunende communicatie;
 • Je bent creatief en energiek.

Nadere informatie

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1800 en maximaal €2675 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatie richten aan

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link https://www.werkenbijvanboeijen.nl/vacaturebeschrijving/99

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079. 

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. 
 

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.