Meppel | 09 december 2019

Werkbezoek (groeps)meerzorg een succes

Op maandag 9 december brachten leden van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), het Zorgkantoor CZ en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een werkbezoek aan Vanboeijen. Tijdens het bezoek stond het thema meerzorg centraal.

Meerzorg is een financiële regeling binnen de wet langdurige zorg (WLZ) voor cliënten die een zeer intensieve zorg- en ondersteuningsvraag hebben. Een belangrijk onderwerp bij Vanboeijen, zowel vanuit kwaliteitsoogpunt als vanuit de betaalbaarheid van de complexe zorg waarmee de gehandicaptenzorg te maken heeft.

‘Hoe werkt meerzorg bij Vanboeijen in de praktijk?’, daar houdt de commissie meerzorg zich mee bezig. Deze commissie gaf vandaag een toelichting over hun werkzaamheden aan bovengenoemde bezoekers. Vervolgens konden de leden van de NZA, het Zorgkantoor CZ en de VGN tijdens het werkbezoek de inzet van meerzorg ook in de praktijk zien op twee locaties van Vanboeijen in Meppel.

Op de foto van links naar rechts: Mariska van Panhuis, Joke Slagter, Tjakien Fokkes, Arjan Schoon (allen Vanboeijen), Conny Veldhuizen (NZA), Renate Reusch-Kuijten (VGN), Caro Verlaan (Zorgkantoor CZ), Robin de Koning (NZA) en Johan Dusseljee  (Vanboeijen).

Over de auteur

Geke van der Kroef, communicatieadviseur Vanboeijen