11 oktober 2019

Geslaagde lezing 'De aanpak bij autisme' door Colette de Bruin

Zo’n 170 medewerkers, ouders en verwanten luisterden donderdagavond 10 oktober naar het verhaal van Colette de Bruin. Colette is een ware tolk voor mensen met autisme, en speciaal voor Vanboeijen kwam ze haar verhaal vertellen. Een verhaal waarin ze, aan de hand van sprekende illustraties, onder woorden brengt hoe iemand met autisme informatie verwerkt.

Liefkozend sprak ze over CASS, de cliënt met een autismespectrumstoornis, en aan de hand van videobeelden liet ze ons zien hoe haar methodiek ‘Geef me de 5’ werkt. De rode lijn in haar verhaal is dat iedere CASS een hulpvraag heeft, en het is de taak van de zorgprofessional of de ouder en verwant om deze hulpvraag te erkennen. Jij bent namelijk diegene die het verschil kan maken, die veiligheid kan bieden, problemen helpt te voorkomen en zelfstandigheid kan helpen vergroten.

Een inspirerend verhaal, met veel herkenbare voorbeelden en een geweldige opkomst. Wil je meer weten over Colette de Bruin en het werk dat ze doet, of wil je ook een keer een lezing bijwonen? Neem dan een kijkje op haar website: geefmede5.nl.

Over de auteur

Geke van der Kroef, communicatieadviseur Vanboeijen