Wat en wie is Het Evolab

Dit is Het EvoLab

'Oplossingen voor dagelijkse vraagstukken van medewerkers', dat is waar we bij Het EvoLab voor gaan. Door en voor collega's. En vooral met partners buiten Vanboeijen. Verbinden van mogelijkheden, gedachten en ontwikkelingen is ons streven.

We doen dit met een mooie groep collega's die de trekkers van Het EvoLab zijn, ondersteund door externe kennis en netwerk. En natuurlijk met al die andere kanjers die bij Vanboeijen werken en door het aandragen van hun problemen, vragen en mogelijke oplossingen hun bijdrage leveren aan Het EvoLab.

Hoe werken we?

Bij Het EvoLab werken we volgens de Design Thinking methode. We doen dit door aanvankelijk gebruik te maken van de VOORT-methode. Een innovatiemethode die in vijf stappen de organisatie naar nieuwe diensten en producten leidt. Deze vijf stappen zijn: Vertrekken - Ontdekken - Ontwikkelen - Reflecteren - Terugkeren: VOORT.

De methode is beschreven in het boek De Innovatieve Expeditie (Gijs van Wulfen) en is geïnspireerd door grote ontdekkingsreizigers als Columbus, Armstrong en Magellaan. Een expeditie duurt meerdere weken waarna je terugkeert met drie tot vijf nieuwe business cases die gedragen worden door de organisatie. De expeditie brengt organisaties buiten gebaande paden, biedt nieuwe inzichten en haalt ze uit de comfortzone.

Waar geloven wij in?

Wij geloven in een ontwikkelruimte waar gestructureerd en methodisch wordt gewerkt aan zorg-innovatie. Onze focus ligt hierbij op de medewerkers zodat zij hun werk beter kunnen doen. Want als zij hun werk beter kunnen doen, hebben de bewoners en clienten een mooier leven. Wij zijn overtuigd van de kracht van intrinsieke motivatie en aantrekkingskracht, deze overtuiging verbindt ons. Voortdurend aanpassen aan nieuwe en/of onverwachte omstandigheden is nodig in een snel veranderde wereld. Wij willen talent aantrekken, binden en boeien. Wij zijn Het EvoLab.

Wat willen we bereiken?

Het EvoLab hoopt met haar werkwijze de volgende zaken te bereiken of aan bij te dragen:

  1. Zelfoverstijging, met de juiste voedingsbodem en hulp gaan medewerkers van Vanboeijen boven zichzelf uitstijgen.
  2. Zelfactualisatie, het huidige potentieel binnen het personeel van Vanboeijen vergroten doordat Het EvoLab helpt om problemen zelf op te lossen. Hierdoor wordt het bestaand potentieel beter benut.
  3. Zelfsturing, Vanboeijen gaat steeds meer toe naar een zelfsturende organisatie, deze ontwikkelruimte draagt hier concreet aan bij door een plek waar het interne ondernemerschap en oplossingsvermogen van medewerkers van Vanboeijen worden getriggerd om actie te ondernemen.
  4. Zelfinzicht, door mensen (bewoners en cliënten, ouders en verwanten en collega’s) beter te helpen, leren medewerkers van Vanboeijen steeds meer over zichzelf. En zo wordt de hele organisatie beter.