Vanboeijen als werkgever

‘Als medewerker bied jij onze cliënten een waardevol leven.’

Goed leven. Mooi werk. Met elkaar. Deze zes woorden duiden precies waar Vanboeijen voor staat. Met elkaar – cliënten, familie/verwanten én medewerkers – zetten wij ons in om onze cliënten een waardevol leven en zinvolle dagbesteding te bieden. Een goed leven en mooi werk dus. Hierbij ben jij onmisbaar!
 

Werken bij Vanboeijen? Je bent van harte welkom!

Werken bij Vanboeijen betekent dat jij je samen met zo’n 1600 collega’s met hart en ziel inzet voor de zorg aan, en ondersteuning van, meer dan 1000 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Je bent een waardevol onderdeel van een van de grootste organisaties voor gehandicaptenzorg in Nederland.

Met jouw kennis, vaardigheden en persoonlijkheid ondersteun je onze cliënten bij veelal complexe zorgvragen op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Dit kan op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten. We hebben bijvoorbeeld locaties in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden.

Vanboeijen biedt in de gehandicaptenzorg een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen. Onze mensen zorgen voor een goed leven van de cliënten; bijvoorbeeld zorgassistenten, begeleiders, persoonlijk begeleiders en zorgmanagers. Een groot deel van onze collega’s is aan 1 of 2 vaste woningen of dagbestedingslocaties verbonden, maar bij ons werken ook ongeveer 150 flexmedewerkers die op basis van een contract met een vast aantal uren ingezet worden op de verschillende locaties. Onze flexmedewerkers zijn onmisbaar: ze vangen tekorten op, vervangen bij ziekte en bieden extra ondersteuning. Interesse om als flexwerker bij Vanboeijen aan de slag te gaan? Lees dan hier verder.

Specialisten

Bij Vanboeijen hebben we een groot eigen gezondheidscentrum. Hier werken medici en paramedici die zijn gespecialiseerd in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld artsen, orthopedagogen, fysiotherapeuten, bewegings- en ergotherapeuten, muziekagogen, logopedisten en diëtisten. Ook hebben we geestelijk verzorgers in dienst.

‘Bij Vanboeijen werken we in krachtige teams’

Ondersteunende functies

Als medewerker van Vanboeijen werk je in krachtige teams. Hierdoor kun je zelf invloed uitoefenen op het reilen en zeilen van de locatie. Dat vinden we ook belangrijk, want onze teams weten als geen ander hoe ze cliënten een goed leven en mooi werk moeten bieden. Daarom hebben we ook een deel van de organisatorische taken en verantwoordelijkheden bij de locaties neergelegd. Uiteraard ondersteunt de organisatie alle locaties hier in, bijvoorbeeld met wettelijke en administratieve zaken. Verder heeft Vanboeijen een aantal gespecialiseerde ondersteunende afdelingen die efficiënt centraal georganiseerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn Informatievoorziening & Functioneel Beheer, HR, Finance, HR Opleiden en Ontwikkelen, Communicatie en Facilitaire zaken.

Vanboeijen als werkgever

Vanboeijen staat voor goed leven voor de cliënt, waarbij we elke cliënt als individu zien die een waardevol leven verdient. Dit vraagt van onze professionals dat ze oog hebben voor de uniciteit van ieder mens en iedere cliënt de juiste aandacht weten te schenken. Om hierin succesvol te zijn, moeten we als organisatie blijven leren. We vinden het daarom belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Vanboeijen biedt verplichte opleidingen, maar ook zelfgekozen opleidingen behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

- de ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk;
- een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen;
- een prettige werkomgeving en plezierige collega’s;
- de kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling;
- mooi werk waar je trots op kunt zijn.

Introductie en inwerken

Om op je nieuwe werkplek goed beslagen ten ijs te komen, besteden we ruime aandacht aan je kennismaking met de organisatie. Zo neem je deel aan een introductiebijeenkomst waarin je in gesprek gaat met een bewoner, een ouder/verwant en een directielid en krijg je een tour waar je leert over de historie van Vanboeijen. Vervolgens word je op je eigen werkplek ingewerkt en leer je zowel over algemene en praktische organisatorische zaken als over je eigen locatie of afdeling. 

Loopbaanontwikkeling en mobiliteit

We vinden het belangrijk dat iedereen bij Vanboeijen met plezier naar zijn of haar werk gaat. Als medewerker van Vanboeijen maak je namelijk hét verschil in het leven van onze cliënten.
 
Werkplezier haal je bijvoorbeeld uit de momenten dat je je ontwikkelt. Je ontwikkelen kan op veel verschillende manieren. Dat doe je zelf, maar je kunt ook aankloppen bij onze loopbaan- en mobiliteitsadviseur. Hier kun je terecht voor advies en ondersteuning bij je persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Vanboeijen maakt gebruik van de digitale leeromgeving Pynter. Pynter draait om samen werken, samen leren, elkaar versterken en het vergroten van je deskundigheid. In je leeromgeving vind je je persoonlijk opleidingsaanbod op basis van wat je functie van je vraagt. Zo is er aandacht voor wet- en regelgeving, maar ook voor Vanboeijen-specifieke zaken.

Wil jij werken bij Vanboeijen?

Voor meer informatie over werken bij Vanboeijen kun je bellen of mailen met Werving & Selectie via (0592) 30 53 28 of werving.selectie@vanboeijen.nl. We horen graag van je.

Verklaring omtrent gedrag

Wellicht ten overvloede: om bij Vanboeijen te kunnen werken moet je een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. Daarnaast mag je geen bewindvoerder, curator of mentor zijn van cliënten die bij Vanboeijen worden verzorgd of begeleid.