Sollicitatieprocedure

‘Een baan waarbij je trots kunt zijn op wat je doet.’

Je hebt voor jezelf de keuze gemaakt: je wilt aan de slag bij Vanboeijen. We hechten eraan om elke sollicitatie goed, eerlijk en discreet te behandelen. We leggen graag uit hoe de procedure van vacature tot arbeidscontract in zijn werk gaat.

Solliciteren bij Vanboeijen? De procedure in het kort.

Solliciteren bij Vanboeijen doe je in principe online. Je vult het online sollicitatieformulier volledig in en verzend deze. Vervolgens ontvang je hiervan een automatische bevestiging op het door jou aangegeven e-mailadres. Wanneer de reactietermijn van de vacature is verstreken, bekijken de betrokken medewerkers van de locatie of afdeling de binnengekomen sollicitaties. Ze beoordelen je sollicitatie op basis van je motivatie en CV. Vervolgens krijg je op korte termijn te horen of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Deze uitnodiging ontvang je in principe op het e-mailadres dat je hebt aangegeven, in sommige gevallen word je gebeld.

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan gaan we de volgende fase in. We gaan dieper in op je sollicitatie en je motivatie en bekijken gezamenlijk of jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid aansluiten op de mogelijkheden binnen Vanboeijen. Jij krijgt in dit gesprek uiteraard ook alle ruimte om de informatie te verzamelen die je nodig hebt om te bepalen of Vanboeijen bij jou past. Mogelijk word je vervolgens uitgenodigd voor een tweede gesprek. Wanneer blijkt dat jij dé kandidaat voor deze functie bent en je het zelf ook helemaal ziet zitten, dan houden we een arbeidsvoorwaardengesprek met je.