Geschiedenis

In 2020 viert Vanboeijen haar 65 jarig jubileum. Van 300 kinderen op het toenmalige 'Hendrik van Boeijen- oord' in 1955 op de locatie in Assen tot anno 2020 met 100 locaties, 900 bewoners en cliënten en ruim 1600 medewerkers in heel Drenthe. Daar zijn we trots op!  

Vanuit de overtuiging 'Goed leven. Mooi werk. Met elkaar.' bieden we ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking.  Samen met cliënten, bewoners en hun verwanten onderzoeken we waar de behoefte ligt en hoe wij kunnen ondersteunen in de persoonlijke zorgvraag. Door de jaren heen hebben we onze expertise uitgebreid voor mensen met een intensieve ondersteuningsvraag. Het is bijzonder dat bewoners en cliënten een groot deel van hun leven verbonden zijn aan van Vanboeijen en het is onze kerntaak om ons met hart en ziel in te zetten en een waardevol leven te laten leiden. De wensen, dromen, talenten en behoeften van de bewoner en cliënt staan centraal en we zorgen dat iedereen een betekenisvolle daginvulling krijgt, ofwel een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. 

Benieuwd naar het ontstaan en de ontwikkeling van Vanboeijen? Op de pagina 'Geschiedenis' lees je meer over onze achtergrond.