Logo Vanboeijen
Foto bij pagina

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

missie en ontwikkeling

In 2005 hebben we onze missie opnieuw geformuleerd: samen werken aan persoonlijk perspectief, vanuit inspirerend partnerschap met cliënten, hun verwanten en medewerkers.

In aansluiting daarop zijn we in 2007 gestart met de Expeditie 2012. We onderzochten wat een Goed leven voor cliënten en Mooi werk voor medewerkers betekent. Op vrijwel elke locatie spraken we samen met cliënten en familie over Goed leven. Met teams en medewerkers spraken we over Mooi werk. Er waren mooie geluiden, maar soms ook minder mooie geluiden. Naar al die geluiden hebben we geluisterd.

Werken aan een Goed leven en Mooi werk houdt nooit op, want waar mensen wonen en werken, blijven altijd wensen. Daarom vinden we het essentieel dat iedereen (mede)zeggenschap heeft over de dingen die hij of zij belangrijk vindt: cliënten, verwanten en medewerkers. Om dit te kunnen bereiken zijn we in 2010 gestart met Regie op locatie: een manier van werken die ervoor zorgt dat elke locatie, binnen afgesproken kaders, zelf de touwtjes in handen krijgt.

We ontwikkelden een eigen Regie-op-locatie-model, gebaseerd op de Lean-methodiek. In de jaren 2010-2012 zorgen we ervoor dat op alle locaties dit model de basis wordt van ons werken. Cliënten, verwanten en medewerkers gaan hier samen mee aan de slag.

pagina opties

  • Doorsturen
  • banner
Goed leven, mooi werk!