Logo Vanboeijen
Foto bij pagina

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

vrijwilligerswerk

Vrijwilligers maken het leven van cliënten een stuk gezelliger en afwisselender. Bij Vanboeijen zijn veel mensen op vrijwillige basis actief. Ze verrichten aanvullende taken, bijvoorbeeld bij in de woning, bij dagbestedingsactiviteiten of in de vrije tijd van cliënten:

  • activiteiten met een cliënt, bijvoorbeeld naar de soos, film, disco, muziekavond, feesten, winkelen, rondritje maken in de auto, bezoeken van festiviteiten buiten de organisatie en sportieve bezigheden ondernemen, zoals zwemmen, wandelen, fietsen, schaatsen, vissen en paardrijden.
  • groepsactiviteiten, zoals meehelpen op knutselavonden, bij evenementen vanuit Vanboeijen en daarbuiten, muziekactiviteiten, vervoer van cliënten en het bezoeken van een sportwedstrijd, helpen bij het organiseren van bijvoorbeeld het kerstfeest, de truckersdag, het maken van tv-uitzendingen en een barbecueavond.
  • ondersteunende activiteiten die niet persé cliënt-gerelateerd zijn, zoals onderhoud van het gazon, schilderen, klusjes in en om het huis. Dit kan samen met cliënten, maar hoeft niet persé.

In Drenthe en daarbuiten
De activiteiten vinden in de meeste gevallen plaats vanuit een van onze locaties van in onder meer Anderen, Assen, Broekhuizen, Grolloo, Havelte, Hoogeveen, Hooghalen, Meppel, Roden en Steenwijk.

Pastorale dienst
Wij schakelen ook vrijwilligers in voor de Pastorale Dienst. Bijvoorbeeld voor het begeleiden van cliënten van en naar de diensten bij verschillende kerken, bij de voorbereiding en uitvoering van bijeenkomsten en bij het gezamenlijk koffiedrinken na de kerkdienst. De vrijwilligerscoördinator biedt ook ondersteuning bij het zoeken naar een bezoekgezin. Dit geldt vooral voor cliënten die weinig of helemaal geen contact hebben met hun ouders of familie.

Op de hoogte blijven
Vrijwilligers hebben hun eigen plaats binnen de organisatie. Zij zijn geen vervanging van beroepskrachten. Wanneer u als vrijwilliger bij ons komt en dus een vrijwilligersovereenkomst hebt ondertekend, ontvangt u ons informatiebulletin Boeijend Nieuws. Zo blijft u op de hoogte van het wel en wee van de organisatie. Voor vrijwilligers worden er regelmatig interessante en leuke bijeenkomsten georganiseerd.

Verzekeren en vergoeden
Hoewel we er niet van houden om zaken overdreven formeel te maken, zorgen we wel voor een WA-verzekering en een onkostenvergoeding voor mensen die vrijwilligerswerk bij Vanboeijen doen. Conform het landelijke beleid vragen wij nieuwe vrijwilligers om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG is een geaccepteerd middel om zorgvuldigheid voor onze cliënten te betrachten.

Aanmelden als vrijwilliger

pagina opties

  • Doorsturen
  • banner
Goed leven, mooi werk!