Logo Vanboeijen
Foto bij pagina

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Op kerstreis bij Vanboeijen

Op woensdagavond 21 december gaan bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden tijdens de kerstreis van Vanboeijen het kerstverhaal zien en beleven op Park Diepstroeten in Assen. Op vrijdag 23 december wordt er een kerstreis gehouden op Het Erf in Meppel. Het beloven bijzondere en sfeervolle avonden te worden. Iedereen is van harte welkom om het kerstverhaal te komen zien en beleven. Deelname is op beide avonden gratis.

Kerstreis op Park Diepstroeten (Assen)
De kerstreis vindt binnen en buiten plaats op Park Diepstroeten in Assen en begint om 19.00 uur. Jozef en Maria vertrekken dan (van Middenweg 10-12) op weg naar Bethlehem. In de herberg Lombok (de Kluut) is geen plaats, daarom wordt het kindje geboren in boerderij ‘de Brinkstal’. In het prachtige glazen paleis de ‘Pauw’ zit koning Herodes en laat zich vermaken door hofnarren, muziek en zang. Buiten op het veld houden herders de wacht over de schapen. Om 19.30 uur komen in het veld engelen zingen. Ook zijn er koningen uit verre landen die op zoek gaan naar het kindje. In de Duif is kerstmuziek te horen en in herberg Lombok is muziek en er zijn warme hapjes en drankjes te koop. Overal zijn lichtjes, vuurkorven en er zijn midwinterhoornblazers, djembéspelers, muzikanten, zangers en vele acteurs. De avond wordt afgesloten met samenzang onder leiding van de Mercuriusband in Dickenskledij. Meer informatie op www.deduifdrenthe.nl.

Kerstreis op Het Erf (Meppel)
In Meppel is het thema ‘Op zoek naar de koning’. Om 19.00 uur is er een samenzang van bekende kerstliederen in de grote zaal van Het Erf. In korte toneelstukjes wordt kennis gemaakt met wijzen uit het Oosten die op zoek zijn naar een pasgeboren koning. Zij denken het kind te vinden bij een prins en een prinses in het paleis, maar daar is geen jongetje geboren. Dus moeten ze verder op zoek. Om ongeveer 19.30 uur begint de reis richting de voormalige kinderboerderij aan de Kralooweg. Aan het eind is er een kort verblijf bij de herberg, waar iets gegeten en gedronken kan worden. Wie wil, mag zelf een lantaarn of een fakkel meenemen om door het donker de weg te vinden.

pagina opties

  • Doorsturen
  • banner
Goed leven, mooi werk!